Ali Haydar ÇETİNTÜRK

Ali Haydar ÇETİNTÜRK


TÜRKLER VE RUSLAR

19 Şubat 2016 - 00:03

Devrin en kuvvetli ateşli silahlarına sahip olan Osmanlıyı taklit ederek kuvvetlenen Rusya, Osmanlıya kafa tutacak hale gelmişti.
Rus çarı Aleksey'in IV. Mehmed'e yazmış olduğu tehdit dolu mektub, Çihrin seferiyle ilk sıcak temas olarak kendisini göstermiştir.
Değişik zamanlarda 2.5 milyon müslümanı anadolu topraklarına süren, İstanbulu almak için yeşilköy'e kadar gelen, kafkasları hristiyanlaştırmak için canhıraş çalışan ve İran ile Türkiyenin arasına sünni ve şii ayrımcılığını körüklemeye devam eden Rusya, aslında 1. Petro'nun vasiyetini yerine getirmekten başka birşey yapmış değildir.
Peki 2 metrelik bu deli Petro'nun vasiyeti nedir? 1725 yılında yazılan ve 1738 yılında açılan bu uzun vasiyetin bizi ilgilendiren kısımlarına baktığımızda gözümüze çarpan ilk şey şu cümlelerdir.
............. 9. Maddeden 
Rusya devletini, dünya devleti yapabilmek için, onun başkentinin, Asya ve Avrupa hazinelerinin anahtarı olan İstanbul olması lazımdır.
Acele ve noksansız olarak çalışıp, İstanbul’un batı topraklarına sahip olmak gerekir. Şüphesiz ki İstanbul’a sahip olan Şah, dünyada ilahi şah olacaktır.
Bu maksadın hedefine ulaşabilmesi için, daima Türkiye ile İran arasına fitne-fesat tohumları ekmeli, kavga ve savaş çıkarılmalıdır.
Bu iş için Sünni ve Şii mezhepleri arasındaki ihtilaflar en keskin silah ve yenilmez ordudur.
Rusya’nın nüfuzunu Asya’da yaymak için Sünni ve Şii ihtilafları en iyi vasıtadır. Türkiye ile İran arasındaki muvazeneyi öyle bozmak lazımdır ki (fitne-fesatla) onlar birbirleri ile hiçbir zaman anlaşamasınlar.
Hem İran, hem de Türkiye’nin Avrupa halkları ile temas etmesine imkân vermemeli. Eğer bu ülkelerin Müslümanları gözlerini açıp hukuklarını anlayacak olurlarsa, o bize büyük bela olacaktır.
Hem Türkiye’nin hem de İran’ın din adamlarını elde etmek ve onlar vasıtası ile Sünni-Şii ihtilaflarını kızıştırmak lazımdır.
İslam’ı Asya’dan uzaklaştırmak, Hıristiyan dinini ve medeniyetini oralarda ciddi bir şekilde tebliğ etmek ve yaymak zaruridir.
Bunlara ilaveten, çeşitli tedbirler de almak lazımdır ki, İran ülkesi her geçen gün biraz daha parasız pulsuz ve ticaretsiz kalsın. Hülasa İran’ı daima gerilemeye sevk etmeli, bağlı durumda tutmalı ki Rusya devleti onu istediği zaman zahmetsiz bir şekilde öldürmeğe kadir olsun.
Ama Türkiye devleti mahvolmadan İran’ın canını almanız tavsiye edilmez. Gürcistan ülkesi, Kafkasya hattının yani İran’ın şah damarıdır. Devam edecek

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum