Mehmet YILDIRIM

Mehmet YILDIRIM


ÜMMETİN SON KALESİ TÜRKİYE

26 Şubat 2016 - 00:02

Bismillahirrahmanirrahim
Hidayet Gültekin beyle yıllar öncesine dayanan bir dostluğumuz var Allah eksik etmesin.
Her gördüğünde hocam ne zaman yazmaya başlıyacaksın dediğinde biz yıllardan beri konuşuruz ama kalemime güvenenem diyerek geçiştirirdim ama fazla ısrar olunca bizde başladık inşallah sürçülisan edersek affola.
Bu ülke bu hale gelinceye kadar bizim şahid olduğumuz veya tarihten öğrendiğimiz bir çok badireler atlatmış ve atlatmaya devam ediyor. Bu sıkıntılar Osmanlının küllerinden doğan yeni bir ülke olmamız açısından bizlere çok daha etkiliyor.
Bu vatan bu millet uğruna bedeller ödeyelim bunda sıkıntı yok. Ama sıkıntı bu bedelleri fazlasıyla ödeyen kesimlerin torunları  şimdi daha fazla bedel ödetme peşinde. Şah İsmailin Şii’liğine destek veren Türklerdi  ama Yavuz’un ehli sünnet mücadelesinde destek en çok Kürtler’den olmuştur.
Sultan 2. Abdulhamid’in  Kürt  mücahidlerim dediği özel bir birliği vardı. Ermenilerle en çok onlar mücadele etti. Geçmişe baktığımızda doğu anadolun da bu memlekete hainlik eden Ermenilere en çok had bildiren kürtler olmuştur. Onun için bu gün Ermeniler  Kürtlerle kan davamız Türkler le toprak davamız var derler. 
1800’lerin başında Osmanlı’nın bulunduğu topraklarda ajanlar Anadolu insanına sen kimsin sorusunu sorduğunda Türküde Kürkü de Lazı da Arabı da Gürcüsü de Yörüğü de ben Müslüman’ım demişlerdi. O zaman biz bunlara ben Türküm ben Kürdüm ben Lazım dedirttiğimiz an, bu Osmanlıyı ancak o zaman bitirebiliriz demişler ve de muvaffak olmuşlar. Yanlış anlaşılmasın hiç kimse ırkını kökünü soyunu rahatlıkla söyleyebilmeli hiç bir engel olmamalı.
Ama Ümmet olarak bu gün üst kimlik olarak ben Müslümanım kelimesini en üste çıkaramadığımız için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Şimdi Osmanlı topraklarından ayrılan otuz küsür ülkede çıkan devlet gazetelerindeki ortak ifade şudur. Türkiye Türkler’indir Suriye Suriyeliler’indir Kuveyt Kuveytliler’indir Fas Faslılar’ındır ifadesi uzayıp gider. Şimdi ben Suud da yaşasam gazete alsam Suud Araplar’ındır yazsa ben o ülkede ne kadar rahat edebilirim. Herkesin rahatladığı ifade bu ülke Müslümanlar’a aittir.
Dikkat! dikkat! PKK PYD YPG kesinlikle bir Kürt hareketi değildir. İmanlı bir Kürt bunu asla dillendiremez. Bu hareket olsa olsa yerle yeksan olan asalanın yeni versiyonudur. Taşnak Hınçak örgütünün maşasıdır. Herkes tarafından bilinen gerçekleri kulaklarımızı patlatırcasına anlatmak zorundayız. Oda şudur bu gün İran da bulunan Kürtler Sünnidir asla huzurlu ve özgür değillerdir herhafta gözdağı vermek için üç beş masum Kürt Müslüman idam edilir. Ve bir hayli iran vatandaşı Kürtler Türk vatandaşı olmak için fırsat kollarlar. Irakta Kürtler Sünnidir ve yıllarca Saddam Halepçe’ye çok zulümler etti. Kimyasalar bombalar atarak tarihe geçen katliamlar yaptı. Zorda kalan Kürtler soluğu Türkiye de aldı. Suriye de Salih Müslim gibi El Muharabat ajanı olanlar haricinde Kürtlerin kimlikleri yoktur vatandaş kabul edilmezler ve onlarda sünnidir. Kobani de katliamından sonra Şam’a Bağdat’aa peşmergeye değil Türkiye’ye sığındılar bir günde yüz doksan bin insan geçti Türkiye’ye.
Şimdi sorma zamanı değil mi? Türkiye doksanlarda yürüttüğü terörle mücadelesinden fersah fersah ilerde değil mi? Mazlumun mağdurun sabinin yaşlının canı yanmıyor. Hiçbir kimse bu gün çıkıpta katliam var denemez diyemiyorlarda zaten. Bu gün surda bile iğne ile kuyu kazarcasına milim milim ilerleme sağlanıyor toptan yok etme gibi bir niyet asla yok. Böyle bir şey olsaydı bölge halkı isyan ederdi bu çapulcuların yanında olurlardı. Çok büyük isyan kışkırtmaları yaptı pkk halk hangisine rağbet etti.
Sur’da HDP’nin oy oranı yüzde 78 oranın insanını bile ayaklandıramadılar niye çünkü herkes biliyor ki devlet zulum yapmıyor elbetteki halk bu operasyonlar bitinceye kadar sıkıntı çekecek ama sonuç ilk önce bu halk için hayırlı olacak.
Müslüman Kürt halkı Müslüman Türk Halkı’ndan 200 yıl önce Müslüman olmuş  ve yüzde yüze yakını Ehli Sünnet olan şerefli bir millettir. Bu örgütün 40 yıla yakın yapmış olduğu katliamlar ilk önce Kürtlere zarar vermiştir ve bunlardan çok çekmiştir. Bunların arkasında büyük İsrail projesini uygulamak isteyen Siyonizm vardır eğer bunu görmezsek sineklerle uğraşmış oluruz. İsrailli yetkililer her zaman kürtdistanın arkasındayız demeçlerini görmezlikten gelemeyiz.Farkında mısınız bilmiyorum İsrail tarihinin en rahat son 10 yılını yaşıyor neden çünkü kendisini rahatsız edebilecek durumda olan tüm ülkeler öyle veya böyle bir savaşın içinde. Bizlerde burda çukur adamların çukur siyastlerinin analizlerinde kaybolup gidiyoruz. Aklımızı başımıza almamız lazım türkiye ümmetin son kalesidir ister hep birlik te etnik kökene bakmadan oyunları bozarak var olma mücadelesi  yaparak yeni Türkiye’yi ihya ederiz yada Osmanlı’nın son zamanlarında alimlerimizin yaptığı bitin kanı elbisemize bulaştığında namazımız olur mu diye anlamsız lüzumsuz tartışmalarda yok olur gideriz anlıyacağınız tercih yine bizimdir.
Akıbet muttekilerindir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum