Mehmet YILDIRIM

Mehmet YILDIRIM


MORO YETİMHANE’MİZ (2)

21 Mart 2016 - 23:59

Koca insanlar gibi şımarıklık ve görgüsüzlükten eser yok. Hepsi, verirseniz alıyor. Sanki bu getirdiklerinize çokta ihtiyacımız yok siz geldiniz ya o bize yeter dercesine hep bizlerle konuşmak istiyorlar ilgi ve alaka istiyorlar.
Bazılarıda şimdiye kadar neredesiniz niye arayıp sormadınız der gibiler.
Yaşları 7 ile 12 arası tam 64 yetimizin var. Türkiyeli Müslümanlar Moroda İHH’nın ilgilenmediği diğer yetimlerle birlikte sayısı  240 ama toplamda İHH’nın sistemine kayıtlı şimdilik yediyüz yetim var diyor, nasip olursa bu yılın sonunda hedef Moro’da bin yetime sponsor olmak.
64 yetimimizin hepsiyle birlikte olmanın heyecanını yaşadık onlara kucağımıza açtık onlarda bizde yüreklerini açtılar 3-5 dakika alışmadan sonra Sanki onunla yıllardan bu yana tanışıyor gibiydik hepsnin başlarını okşuyor bazıları da gelip bizim başımızı okşuyordu yetim büyümek ne kadar zormuş Allah'ım.
Hepsinin hayat hikayeleri farklı ama hiç biri kendi anlatmıyor kendileriyle yakından alakadar olan hocaları anlatıyor.
En zeki olanlardan birisi var mesela Filipinli askerler tarafından babasının kafası taşla ezilerek Şehid edilmiş kimseye anlatmıyor ama devamlı travmalar geçiriyor nerde ne yapacağı belli olmuyor.
Bir diğeri babası şehid olunca annesi de geçirdiği bunalımlar sonucu çocuğunu dışlamış onuda bağırlarına basarak  hem annelik hemde babalık yapıyorlar. Allah'ın izniyle gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür sözü biraz çocuk türkülerinde kaldı gittik gördük kendimizden birçok şeyler bulduk.İhh ya destek verenlerin bir çoğu gidip görmeden de destek veriyorlar. Mesela bizim bu projeye üstlenen ilim ve diriliş derneği mensup hanım kardeşlerimiz hiç bir yere gitmeden sadece duyma ile bir çok projeye sahip çıktılar. Kendilerinden Allah razı olsun.
Dünya da meleklerin melekleri koruduğu yerleri görmek istiyorsanız kendinizi hemen bir yetimhaneye atın. Yetim çalışması yapan insanlara destek olun.
Değerli dostlar ailenizin rızkınızın evinizin kasanızın kesenizin ömrünüzün ruhunuzun bereketlenmesini istiyorsanız yetim başı okşayın yetimlerle hemhâl olun yetimlerle ilgilenin Yetimin derdini dinleyeyin göreceksiniz ki her şey ondan sonra çok farklı olacak.
Moro Yetimhanesi Antalya kardeşlerimizin de katkısıyla Allah’ın izniyle en kısa zamanda bitecek. Ben buna inanıyorum.
Filipinler Moro’dan selam ve dua ile Allah’a emanet olun.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum