Mehmet YILDIRIM

Mehmet YILDIRIM


FAİZ VE SİYONİZM

28 Şubat 2016 - 23:59


1969’da bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar sloganıyla başlayan Milli Görüş hareketinin faaliyetleri sadece türkiyenin ve islam aleminin değil dünyanın kurtulması için çaba sarfeden projeler üreten Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamın vefatının seneyi devriyesindeyiz.
Milli Nizam dönemini yaşım gereği hatırlamıyorum, ama Milli Selamet Partisinin anahtarlı parti amblemi altında rabbim bizlerede hizmet etme fırsatını verdi.
Hocam o zaman dan itibaren dillendirdiği ve adeta türkiyeye ezberlettiği iki mikrop iki düşman FAİZ ve SİYONİZM. Bu iki tane baş belası olan düşmanla mücadeleyi  taa 1969 başlatmıştı. Hocanın ağzını dalga geçerek taklit eden birçok insan gördüm ‘’sizi gidi faizciler sizİ’’diyerek Hocamdan bir çeşit İntikam almayı ve itibarsızlaştırmayı düşünüyorlardı. Onlara göre 21. Yüzyıl  ekonomi Finans para politikası kesinlikle faizsiz olamazdı faiz Bir ülkenin var olması için olmazsa olmazlarıydı. Halbuki ne aileler ve devletler (Yunanistan ) gördük faizden batan. Ne şirketler ne holdinkler ve de esnaflar gördük. İntihar edenlerin bir çoğu ödeyemediği ve yetişemediği  faizden dolayı değilmiydi.
Halbuki şu an gelmiş olduğumuz sistemde hele hele 28 Şubat'ta ve Sezer'in anayasa kitapçığı fırlattığında ülkenin bir gün içerisinde borcu kaç misline çıktığını bu millet çok iyi biliyor.Bunun tek bir sebebi vardı sansasyonel haberlerle faizi çıkartmak ve ranttan gelir elde eden Kartel medyasının palazlandırmaktı. Öyle de oldu Hoca yüzde 125 lerde yüzde 175 derece olan faizle kısa süre içerisinde kurtulamayacağını anladığı için havuz sistemini ortaya koydu ve 1 ocak ta bir Kartel medyasının bir lirası yıl sonu itibariyle 987 lira oluyor diğerinin 1 lirası yıl sonunda 938 lira oluyordu. Hocam tek bir hamlede bunların hesapları altüst etti aslında mesele ne Taksim'e Cami yaptırmak ne hocalara Başbakanlıkla yemek vermek ne de kanlı mı olacak kansız mı olacak söylemleri nede başka bir icraat dünya Siyonistlerini rahatsız eden söylemleri ve onların türkiye uzantılarının çıkarlarının menfaatlerinin alt üst olmasıydı.
Düşünebiliyor musunuz  111 tane devlete kaynak bulmuştu ve memura yüzde 50 Bağ kur SSK ve emekli sandığı emeklilerine yüzde 150 ye varan zamlarla millet bayram ediyordu sevinen fakir fukaraydı .Cumhuriyet tarihinin o döneme kadar en büyük Kalkınması gerçekleştirerek yüzde beş buçuk olmuştu. işte Bütün bunlardan hareketle Hocamı eften püften şeylerle milletin gözünde itibarını düşürerek 54. Hükümet yıkılmalıydı. Halbuki o zamana kadar böyle bir başarılı hükümet ilk defa geliyordu Ama yine de 11 ay zor dayandı lar. Aman Allahım başarı böyle devam ederse bir daha gitmez diyorlardı. Niye Niçin ihanet mi var, ülkeyi  kötüye mi götürüyordu sebep neydi tek bir sebep vardır oda rantçılar kazanmıyordu Kartel medyası kazanmıyordu Sokak kazanıyordu Halk kazanıyordu esnaf kazanıyordu emekli kazanıyordu yani gülen Anadolu insanıydı. üzülen batıdan washington'dan telaviv ve romadan beslenenlerdi . Bundan dolayı Fadime şahin Ali Kalkancı  ve buna benzer figüranlarla hükümet alaşağı edildi. Sahi o iki kukla şimdi nerdeler. Kullandılan pis bir peçete gibi atıldılar. Belki şimdi onlarda pişmandır. Yıllar geçti bir çoğu içinden ve chp antep vekili mustafa yılmaz gibi cesur kimselerde hocanın havuz sistemini biz anlayamamışız halbuki bu bir devrimmiş itrafında bulundu. Ömrümüz yettiği müttetçe daha çok itiraflartı dinleyeceğiz.  Vefatının üzerinden daha çok geçmeden milletin hoca bunda da şunda da haklıymış diyenler çokta az değil.  Paşalar başörtülülere selam duracak dedi dalga geçtenler daha hocam vefat etmeden Hayrunnisa gül ve emine Erdoğan hanımefendilere selam çaktıklarına şahit oldular. Bu gün En azılı düşmanları bile hele hele sezerin cumhurbaşkanlığını gördükten sonra hoca çok büyük devlet adamıymış  ama biz anlayamamışız itirafında bulunuyorlar. İHH nın yurt dışında bir çok çalışmasında bulundum. Sudan Gürcistan Mısır Adeviyye  meydanında  Tataristan da srilankada herkes hocamı soruyordu. Hele geçen yıl on dört ay önce Filipinler Morodaydım , nasip olursa 20 gün sonra bir yetimhane çalışması için yine oradayım. Devlet başkanı  Hacı Murat İbrahim beyi ziyaret ettik. ‘’1970 ler de Erbakan hocamı ziyaret ettik bize bir çanta dolusu para verdi ve biz o gün o çalışmalarımıza ve mücadelemize hocamın verdiği para ile başladık’’ diye binlerce km uzakta yine hocamı hayırla yad ettik.
28 Şubat'ın yıldönümünde hocamızı rahmetle minnetle Özlem'le yani diyorum cennet mekan olsun hocam. Biz senden memnunuz rabbim de sizden memnun olsun inşallah. Hocamın bizlere öğrettiği diğer mikrop Siyonizm hakkında diğer yazılarım da ele alacağım inşallah.
Allah'a emanet olun.  Akıbet muttekılerindir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum