Kepez'den gece mesaisi

ŞAFAK'TA CADDELERE ASFALT

Kepez'den gece mesaisi
09 Şubat 2020 - 14:56
Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi'nde Ahmet Hamdi Akseki Caddesi'nin asfalt yenileme çalışmasını, Başkan Hakan Tütüncü'nün söz verdiği günün ertesinde başlattı. Mahallede, Azem Akkaya Caddesi de asfaltlanıyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçen cuma günü ziyaret ettiği Şafak Mahallesi sakinlerine, Ahmet Hamdi Akseki Caddesi'ni, asfaltını ve kaldırımını yenileyerek, güzelleştireceklerini açıklamıştı. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de bu açıklamanın ertesi günü caddeyi güzelleştirme çalışması başlattı. Kepez Belediyesi, mahalleye bir sürpriz daha yaparak, Azem Akkaya Caddesi'ni de asfaltlama programına aldı.

İKİ CADDEYE 10 BİN TON ASFALT
Fen İşleri ekipleri, ilk olarak asfalt freze makinesiyle iki caddenin eskiyen, kullanım ömrünü tamamlayan mevcut asfaltını kaldırdı. Daha sonra yolun tesviyesinin yapılmasının ardından caddelere sıcak asfaltın serilmesine geçildi. Ekipler, asfalt dökümüne, Başkan Hakan Tütüncü döneminde açılan 35 metre genişliğinde, 1500 metre uzunlundaki Ahmet Hamdi Akseki Caddesi'nde başladı. Kamyonlar tarafından finişerin haznesine boşaltılan sıcak asfaltla yol kaplanıyor ve daha sonra silindir yardımıyla asfalt sıkıştırılıyor.

ASFALT İÇİN GECE MESAİSİ
Akdeniz Sanayi Sitesini ve mahalleyi çevre yollarına bağlayan bulvarlara ulaşımı sağlayan Ahmet Hamdi Akseki Caddesi'ne, 8 santimetre yüksekliğinde 7 bin ton sıcak asfalt dökülecek. Caddenin bir şeridinde asfaltlama çalışması tamamlandı. Ahmet Hamdi Akseki Caddesi ile kesişen, kuzey-güney istikametindeki 20 metre genişliğinde, 880 metre uzunluğundaki Azem Akkaya Caddesi'ne de 3 bin ton asfalt serilecek. Bu cadde de asfalt çalışması başladı. Fen İşleri ekipleri, esnafın ve mahalle sakinlerinin çalışmadan olumsuz etkilenmemesi için gece saatlerinde de mesai yapıyor.
DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum