GÜVEREN'DE ÖRNEK DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Kepez Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi başladı. Şeffaflık ilkesi ile gerçekleştirilen ihalenin ardından Başkan Hakan Tütüncü'nün, yüklenici firmaya yer tesliminde bulunması ile Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilk kazma vuruldu.

GÜVEREN'DE ÖRNEK DÖNÜŞÜM BAŞLADI
09 Şubat 2020 - 14:54
Kepez'in Gülveren Mahallesi'ndeki tarihi dönüşümün ikinci adımı da atıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şeffaflık ilkesiyle yapılan ihale sürecinin ardından, yüklenici firma Pınarlar İş Ortaklığı temsilcisi İbrahim Sert'e yer tesliminde bulundu. Gülveren Mahallesi'nde gerçekleşen yer teslimi sırasında konuşan Başkan Tütüncü, tarihi bir ana tanıklık edildiğini söyledi. Hafta başında yüklenici firma ile protokol imzalanmasıyla, kentsel dönüşüm sürecinin başladığını belirten Başkan Tütüncü, "Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi, 2 yıl gibi bir süre içinde tamamlanmış olacak. Buradaki hak sahibi hemşehrilerimizden hiçbir bedel almadan ve inşaat sürecinde de kiralarını ödemek suretiyle onları konut sahibi yapıyoruz" diye konuştu.

DÖNÜŞÜMDE İLK KAZMA
Konuşmaların ardından Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin startını veren ilk kazma vuruldu. İhalesi, 'konut yapımı karşılığında arsa satışı' modeli şeklinde kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleşen Gülveren kentsel dönüşüm projesi, 65 bin 911 metrekare alanda yaklaşık 160 gecekonduyu ve 135 hak sahibini kapsıyor. Proje kapsamında 12 katlı 6 bloktan oluşan 320 daire inşa edilerek, hak sahiplerine verilecek. Proje ile hak sahiplerine konforlu, modern, sosyal tesis imkânlarının olduğu konutlarda yaşama imkânı sunulacak. Proje ile kültür merkezi, kütüphane, spor alanları ve yeni yeşil alanlar da kazandırılacak.
DHA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum