Karaloğlu'ndan okçulara ziyaret

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz ile birlikte Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı'nın kampını ziyaret etti.

Karaloğlu'ndan okçulara ziyaret
04 Aralık 2019 - 15:59
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz ile birlikte Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı'nın kampını ziyaret etti.
 
Vali Münir Karaloğlu ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Aksu ilçesi Kundu otelleri bölgesinde bir otelde kamp yapan Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımını ziyaret etti. Milli sporcuların çalışmalarını izleyen Karaloğlu ve Ersöz, sporcularla fotoğraf çektirdi. Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, sporculara olimpiyatlarda başarılar diledi. Engelli- engelsiz tüm milli sporculara vakıf üniversitelerinde ücretsiz yüzde 100 tam burslu olarak okuma imkânı sağlayacak bir mutabakat metnini 28 vakıf üniversitesi yönetimiyle geçen hafta imzaladıklarını belirten Ersöz, "Bugün engelliler günü münasebetiyle de tüm engellilerimizi eğitim mi spor mu ikileminde kalmadan vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okutmaya davet ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak zihinlerde ve sporda engel kalmasın diyoruz. Bu burs kapsamına baktığımızda sadece spor bilimleri değil, milli sporcularımız hangi alana yönelirse yönelsin hangi bölümü okumak isterlerse yüzde 100 burslu okuyacaklar" dedi.
 
GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYORLAR
Dünya Engelliler Günü'nün de engellilerin sorunlarını toplumun gündemine taşıyıp, farkındalık oluşturulması için bir fırsat olarak gördüklerini belirten Vali Karaloğlu, “Sporcularımız 2020 Tokyo Olimpiyatları'na 7 branşta katılma hakkı kazanmış. İnşallah sporcularımız kalan kategorilerde de olimpiyatlara katılma hakkını kazanır. Orada paralimpik olimpiyatlarda inşallah ülkemizi temsil ederler ve madalyalarla ülkemize dönerler diye temenni ediyoruz. Son dönemde uluslararası müsabakalarda engelli sporcularımız, daha çok yarışmada daha çok madalya getirerek göğsümüzü kabartmaya devam ediyor" dedi.
 
ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ
2005 yılından bu yana Türkiye'de engelliler noktasında çok büyük ilerlemeler sağlandığını vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, “Engelli vatandaşlarımızın topluma katılmaları, eğitimlerinin sağlanması, istihdam olanaklarının arttırılması ve şehirlerimizin sokaklarımızın, binalarımızın onların hayatını kolaylaştıracak, engellerin ortadan kaldırılması noktasında çok önemli ilerlemeler katettik. Problemler bitti mi hayır, hala problemli alanlarımız var. Onları da takip etmeye devam ediyoruz. Biz var olan engelleri kaldırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum