111 ÜNLÜNÜN ESERİ

Resim sanatının ilkleri olarak bilinen ve birçoğu hayatta olmayan dünyaca ünlü ressamların özel koleksiyonlarda yer almış eserler, Antalya'da ilk kez sergilendi.

111 ÜNLÜNÜN ESERİ
08 Aralık 2019 - 17:02
 
Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Sanat Merkezi'ndeki 'Türk Resim Sanatından İzler' adlı serginin açılışına Vali Münir Karaloğlu, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, resmi kurum yöneticileri, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden akademisyen ve öğrenciler, ressamlar, sanatseverler katıldı.
Müzik dinletisi eşliğinde açılan sergide, bu yıl Göynük Kanyonu'nda 30 Mayıs- 5 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 'Ressamlar Likya Yolunda' adlı sanat çalıştayına katılan ressamların ürettiği eserler de yer aldı.

111 ÜNLÜNÜN ESERİ YER ALDI
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Terlan Mehdiyeva Azizzade'nin küratörlüğünde açılan ve yoğun ilgi gören sergide bilgilendirme yapan sanat merkezinin sahibi Ahmet Muhtar Kızıltan, sergide Türk resim sanatının bugününü ve geleceğini temsil eden 111 sanatçının özel koleksiyonlarda bulunan eserlerinin yer aldığını belirtti. Kızıltan, "Sergimiz resim sanatına katkı amacıyla düzenlendi. Antalya'da bir ilk oldu" dedi.

VALİ HAYRANLIKLA İNCELEDİ
Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Sanat Merkezi'ni gezen, hat sanatının ustalarının eserleri ve antika eşyalarla da yakından ilgilenen Vali Münir Karaloğlu, sanat şaheserlerini hayranlıkla inceledi, ev sahipliği yapan Kızıltan'dan eserler hakkında bilgi aldı. Karaloğlu, bazı eserlerin sahipleriyle de sohbet etti, Antalya'nın kültür-sanat yaşamına katkı sunan serginin oluşmasına emeği geçenlere teşekkür etti.
 
OSMANLI HARİTASI HEDİYE EDİLDİ
Ahmet Muhtar Kızıltan, Vali Karaloğlu'na Osmanlı dönemine ait renkli harita hediye etti. Karaloğlu, Antalya'ya kazandırılan ve içerisindeki zengin koleksiyonuyla da örnek olan kültür-sanat merkezine duyduğu hayranlığı dile getirip Kızıltan'ı, emeklerinden dolayı kutladı.
 
Fırçalarıyla iz bırakan Avni Arbaş, Ayhan Türker, Aydemir Atalay, Arif Kaptan, Adnan Turani, Ali Fuat İçsel, Ahmet Fazıl Aksoy, Avni Çelebi, Celal Uzel, Eren Eyüpoğlu, Erol Kınalı, Krikor Zarifyan, Mehmet Necefzade, Nejad Melih Devrim, Turhan Ekici, Berrin İlhan, Çiğdem Öztürk ve daha birçok ünlü sanatçının eserleriyle renklenen sergi, 22 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak.
DHA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum