YÜZYILIN İHANETİ

ANTALYA, FİLİSTİN İÇİN AYAKTA

YÜZYILIN İHANETİ
02 Şubat 2020 - 15:43
ABD ve İsrail'in sözde 'Yüzyılın Planı' adını verdiği Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını öngören plana tepkiler sürüyor. HÜDA- PAR Antalya İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Yüzyılın Anlaşması' olarak nitelendirilen planın Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedeflediğini vurgulandı
ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte açıkladığı ve 'Yüzyılın Planı' adını verdiği Ortadoğu Barış Planı'na tepkiler gelmeye devam ediyor. Kudüs'ün bölünmemiş bir şekilde İsrail’in başkenti olmasını öngören plana HÜDA- PAR Antalya İl Başkanlığı yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi. Kapalı Yol’daki havuz başına yürüyen partililer burada ABD’nin Küdüs’ü işgal girişimine tepki göstererek basın açıklaması yaptı. 'Yüzyılın Anlaşması' olarak nitelendirilen planın Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedeflediğini belirten HÜDA- PAR Antalya Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Şahin, "Emperyalizmin genel karakteri olan işgal sömürüsü için uluslararası hukuku hiçe sayma alışkanlığı bu açıklamayla bir kere daha deklare edilmiştir" dedi.



KİRLİ İŞ BİRLİĞİ
Şahin açıklamasının devamında "Özellikle Kudüs’ün statüsü konusunda tamamen sapkın bir inançtan hareketle oluşturulan iddianın ve teröre dayanan eylem meşrulaştırılması daha açık ifadeyle ilk gününden itibaren gerçekleştirdiği terör eylemleriyle ayakta kalmaya çalışan Siyonist işgalcilerin yine körü körüne ABD tarafından desteklenmesi, işgalin meşrulaştırılması ve terörün yaygınlaştırılması noktasında kirli bir işbirliğidir. Dolayısıyla bu bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır. “Yüzyılın Anlaşması” denilen plan, Kudüs’ün bütünüyle işgal edilmesi, Filistinlilerin vatanlarından çıkarılması ve işgalin meşrulaştırılması çabasından ibarettir. Kısaca, plan da anlaşma da soykırım, vahşet ve işgal diplomasisidir” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN ACİZ DEĞİL
Anlaşmayı kabul edenlerle beraber, konuşmaya ve değerlendirmeye değer gören herkesi Filistin’in düşmanı, Kudüs’ün satıcısı, Filistinlilerin soykırımcısı olarak tanımlayacaklarını belirten Şahin, "ABD, yetmiş yılı aşan kan ve zulüm devleti tasarımıyla başaramadıkları büyük İsrail ve yok edilmiş Filistin hayalini, şimdi de bu yolla gerçekleştirmeyi deniyor. Bu anlaşmayı kabul edenlerle beraber, konuşmaya ve değerlendirmeye değer gören herkesi Filistin’in düşmanı, Kudüs’ün satıcısı, Filistinlilerin soykırımcısı olarak tanımlarız. Bu coğrafya, insani değerleri herkese sunma noktasında cömert, insanlıktan nasipsiz her şahsa, her devlete haddini bildirecek kadar mert insanların ve inanmışların coğrafyasıdır. Filistin ne İsrail’in hedeflediği kadar küçük ne de ABD’nin düşündüğü kadar aciz bir devlettir" şeklinde konuştu.



Ramazan BOZCA, Fotoğraf: Murat ESENTEKİN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum