YILDIRAY SAPAN'DAN 'İMAR ÇETESİ' İDDİASI

Bir televizyon kanalına konuk olan CHP Antalya eski Milletvekili Yıldıray Sapan, CHP'li bazı belediyelerde yolsuzluklar yaşandığını öne sürerek, belgelerle açıklamalarda bulundu. Sapan, Muratpaşa Belediyesi’nde 'imar çetesi' olduğunu iddia ederek belgelerle tepki gösterdi.

YILDIRAY SAPAN'DAN 'İMAR ÇETESİ' İDDİASI
21 Haziran 2020 - 15:57
A Haber’de Kerim Ulak'ın yönettiği ‘Satır Arası’ programına AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile birlikte konuk olan CHP Antalya eski Milletvekili Yıldıray Sapan, CHP'li bazı belediyelerde yolsuzluklar yaşandığını iddia ederek belgelerle açıklamalarda bulundu.

“EVRAKTA SAHTECİLİK” SUÇLAMASI
Muratpaşa Belediyesi’nde 'imar çetesi' olduğunu iddia ederek belgelerle tepki gösteren Sapan, "İmar Müdürlüğünde bir çete var bu saydığım isimlerden oluşuyor. Başında kim var? Ümit Uysal. Şimdi bakın bir bina düşünelim; bu binanın gerçek planı budur.  Bu da uydudan çekilmiş fotoğraf olması gereken fotoğraf. Sahtecilikle yapılmış bir şey. Diğeri ise belediyeyi ve İmar Müdürlüğünü kandırmak için photoshopla yapılmış bir görüntü var. Belediyenin arşivine bu şekilde giriyor. Photoshop marifetiyle giriyor. Bu bir. Bu evrakta sahteciliktir. Bunu kim yapıyor? Muratpaşa Belediyesi yapıyor" dedi.

'NE KARŞILIĞINDA YAPTINIZ?'
Sapan, şöyle devam etti:
"Gelelim ikinci konuya. Burası Muratpaşa’da Fenix denilen Zerdalilik'te 6 bloktan oluşan bir inşaat bitmiş hali. Burada tam 1500 metrekare hem altta hem üstte tam 60 daire fazlalık var. Bakın Antalya gibi yerde bu semtte üstelik dubleks emsal bir dairenin fiyatı 1 milyondan aşağı değildir. Çarpı 60, 60 milyon. Bunu ne karşılığında yaptınız kardeşim?  Bunu siz nasıl görmezden gelirsiniz. Kumluca bunların yanında tırıvırı kalıyor.  Yamansaz diye bir yer var Kundu. Şu anda eminin diken üzerinde izliyorlar bizi. 1994 yılında oradaki imar izni serbest kat olarak belirleniyor. O dönemde insanlar oradaki inşaatı kat olarak çıkıyor. 2014 yılına kadar inşaatı bitiremiyor. Çünkü projeye aykırı bir inşaat yapıyor. 2014 yılında yasa çıkıyor diyorlar ki, 2 kattan fazla çıkamazsınız. İmarın başında Ahmet Öztürk denilen arkadaşımız ki kendisi naylon faturacılıktan ATSO’dan ihraç edilmiş bir üyedir. Ama ne hikmetse bu bilindiği halde 2. dönem meclis üyesi olabiliyor."

KUMLUCA'DA MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ
Kundu’da Yamansaz’da böyle bir inşaat furyası olduğunu söyleyen Sapan, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Bu insanlar soruşturma geçiriyor. Helal süt emmiş bir çocuk suç duyurusunu yapıyor. Savcılık bu işi araştırılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Antalya Şubesi’ne gönderiyor. Antalya Şubesi’nde bir kadın kendini savcı yerine koyuyor diyor ki, ‘Bu konuyu inceledim soruşturmaya gerek yoktur.’ Sen kimsin? Sen memursun. Sen savcı mısın? Neye rağmen bunu veriyor? Savcılığın her aşamada yapılanların yanlış olduğunu belirtmesine rağmen karar veriyor. Rapor hazırlanıyor. Bu rapora rağmen bu Hüsniye Hanım çok ‘Hüsniyetli’ bir insan diyor ki, ‘Soruşturma izni verilmemesine karar verdim’ diyor. Kaymakam da buna ‘Eyvallah’ diyor. Kaymakam da Ümit Bey’le dirsek temas halindeler maşallah. Bu şekilde bir talan vaziyeti. Allah'tan bir helal süt emmiş savcı Ahmet Sezer, kendisine buradan teşekkür ediyorum. Aman sakın ha geri vites yapma Antalya savcılarından Ahmet Sezer. Bu soruşturmadan şüpheleniyor ve Konya’ya itiraz dilekçesi yazıyor. Ve şimdi bunlar tekrar soruşturuluyor." CHP'li Kumluca Belediyesi'nin ise imar yolsuzluğu karşılığında 2 milyon lira rüşvet aldığı iddiasını yineleyen Yıldıray Sapan, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nca müfettiş görevlendirildiğini belirtti. 



'KORKUNÇ İDDİALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Alparslan Belin, CHP Antalya eski Milletvekili Yıldıray Sapan'ın Muratpaşa Belediyesi’nde 'imar çetesi' olduğu iddialarına yönelik yaptığı açıklamada, "Bu korkunç iddiaların takipçisi olacağız" dedi. Alparslan Belin'in konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Eski CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın bir tv kanalında yapmış olduğu açıklamaları ibretle hep birlikte izledik. Muratpaşa Belediyesi’ndeki imar çetesi deşifre edildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve iş bitirici ekibinin yediği haltların hesabını seçim günü geldiğinde Antalyalı hemşerilerimizin soracağından hiçbir şüphemiz yoktur. Artık CHP Antalya İl Başkanı, İlçe Başkanı ve elbette Başkan Ümit Uysal’ın ilgili iddialara vakit kaybetmeden açıklama getirmesini bekliyoruz. Sosyal ve çağdaş belediyecilik iddiası ile halktan oy isteyen ve bu makama gelenlerin, bu ciddi iddialar sonrası hangi yüzle toplum içine çıkacaklarını ise gerçekten çok merak ediyoruz. Kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz ki bu korkunç iddiaların takipçisi olacağız. Tüyü bitmemiş yetim edebiyatı yapmakta üstüne olmayan bu yönetim anlayışının aslında ne haltlar karıştırdığının tüm ayrıntıları halkımız tarafından öğrenilmesi için gerekli çalışmaları sonuna kadar yürüteceğiz. Antalya’da haksız rant ile kimlere ve nereye gittiği belli olmayan paraları son kuruşuna kadar takip ederek adaletin yerini bulmasını sağlayacağız."

Haber merkezi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum