TÜTÜNCÜ: 23 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'da kent müzesi kurulması fikrinin 1997'de dile getirildiğini belirtti

TÜTÜNCÜ: 23 YILLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK
12 Şubat 2020 - 18:50
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'da kent müzesi kurulması fikrinin 1997'de dile getirildiğini belirterek, “1997'den bu yana kurulan bu hayali, 'Bir zamanlar Antalya Müzesi' ile gerçekleştirdik" dedi.
Başkan Hakan Tütüncü, Konyaaltı Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KONYSİAD) konuğu oldu. Başkan Tütüncü, beş yıldızlı bir otelde düzenlenen toplantıda, KONYSİAD üyelerine Kepez'de gerçekleştirdikleri değişimi anlattı. Tütüncü, KONYSİAD üyelerinin, Antalya'nın marka değerini yükselten başarılı çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Kepez'in, 560 bin nüfusuyla Antalya'nın en büyük ilçesi olduğuna dikkat çeken Tütüncü, “Şehir merkezindeki nüfusunun üçte birinden fazlası Kepez'de yaşıyor. Bu rakam da Kepez'in, Antalya açısından ne kadar büyük önem taşıdığını gösteriyor. Dolayısıyla Kepez'de yapılabilecek olumlu icraatlar, atılabilecek olumlu adımlar Antalya markasına güç katacaktır" diye konuştu.

Tütüncü, göreve geldiği 2009'da Kepez'in birçok sorunu olduğunu işaret ederek, “Göreve geldiğimde pek çok sorunla baş etmesi gereken bir ilçe vardı. 11 yıl sonra ise değişimde, dönüşümde Türkiye'de örnek olmayı başarmış, belediyecilik hamleleriyle bölgesindeki belediyelere ilham olmuş, yerel yönetimler tarafından takip edilebilmeyi başarmış bir Kepez var" dedi.

'40 BİN TAPU VERDİK, 90 BİN GECEKONDU KALDIRDIK'
2009'da Kepez'in birçok mahallesinde mülkiyet sorunları yaşandığını aktaran Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Göreve geldiğim 2009'da Kepez'in yarısından fazlasında mülkiyet sorunları vardı. Tapu, imarla ilgili onlarca sorunu masamızın üzerinde bulduk. Bu sorunların her birine çareler ürettik. 11 yılda 45 binden fazla gecekonducu hak sahibi hemşehrimize tapularını verdik. 90 bine yakın gecekonduyu da tahliye ettik. Sevindirici olan husus şu ki, 90 bine yakın gecekondu kaldırılırken en ufak bir kavga, gürültü asla yaşanmadı."

Dokuma Fabrikası'nın idari binasında 'Bir Zamanlar Antalya Müzesi' kurdukları bilgisini paylaşan Başkan Tütüncü, “Antalya'dan geriye doğru 500 bin yıllık insanlık geçmişini özetleyen ama odağında Antalya'nın son 200 yılını barındıran çok özel bir müzeyi kentimize kazandırdık. Antalya'da kent müzesi kurulması fikri dile getirildiği günlerde takvimler 1997'yi gösteriyordu. 1997'den bu yana kurulan bir hayali yaklaşık 5 yıllık emeğin sonucunda gerçekleştirmek bize nasip oldu. Bundan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Kentin bir hafızası olarak, şehrin insanlık tarihinin çeşitli aşamalarının gözler önüne çok etkili bir biçimde serildiği özel bir çalışma oldu.

Türkiye'de, 13 kent müzesi var ama bu müzelerin en güzeli Antalya'da" açıklamasını yaptı.
KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Bora Terzioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Emin Altıner, Hakan Tütüncü'ye günün anısına plaket verdi. Başkan Tütüncü de KONYSİAD'da 10 yılını dolduran üyelere ödüllerini, derneğe üye olan iş insanlarına da üyelik belgelerini verdi.

DHA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum