Tavuk eti fiyatları, kaçak et ve sucukla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, tavuk eti fiyatının yaz ve kış mevsimleri arasında ciddi oranlarda değiştiğini aktardı. Yardımcı; “Birkaç yıldır bu konuyu gündeme taşıyoruz. Ancak anlamadığımız bir husus var. Kışın tavuk fiyatları 5-6 lira, yazın mangal sezonu açıldığında 13-15 liraya kadar çıkabiliyor. Yazın gelmesiyle milletin mangal yapacağı zamanda tavuk fiyatı kırmızı et seviyesine ulaşıyor. Yazın tavuk üretimi daha kolay yapılmasına rağmen neden daha pahalıya satılıyor?” şeklinde konuştu. Bu konunun açıklığa kavuşturulması için yetkilileri göreve davet eden Yardımcı, yüzde 60 ile 70 civarında bir fiyat artışının yaşanmasının yanlış olduğunu söyledi. Yardımcı, “Birilerinin buna dur demesi gerekiyor. Vatandaşların kazanını fahiş fiyatlarla kaynatmamasını istiyoruz” dedi.
Kaçak et ve sucuklara dikkat
Antalya’da kaçak etle ilgili de sorunlar bulunduğunu aktaran Yardımcı, bu problemin önlenmesi için belediyeler öncülüğünde bir denetim komisyonu kurulmasını tavsiye etti. Bu komisyonun denetim ve çalışmalar yaparak kaçak etin önüne geçmesi gerektiğini aktardı. Bazı yerlerde ucuz kıyma, halk günü gibi ifadelerle satılan ürünlerin güvenirliğinin olmadığını aktaran Yardımcı, kıymanın ve sucuğun fiyatının etten aşağı olmayacağını vurguladı.
Kaçak et ve sucuklara dikkat
Antalya’da kaçak etle ilgili de sorunlar bulunduğunu aktaran Yardımcı, bu problemin önlenmesi için belediyeler öncülüğünde bir denetim komisyonu kurulmasını tavsiye etti. Bu komisyonun denetim ve çalışmalar yaparak kaçak etin önüne geçmesi gerektiğini aktardı. Bazı yerlerde ucuz kıyma, halk günü gibi ifadelerle satılan ürünlerin güvenirliğinin olmadığını aktaran Yardımcı, kıymanın ve sucuğun fiyatının etten aşağı olmayacağını vurguladı.