Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve Pastacılar Odası Başkanı Abdullah Sevimçok, sağlıksız ortamlarda ehil olmayan kişiler tarafından üretilerek açıkta satılan dondurmanın sağlık açısından ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi. Dondurmanın ana maddesinin süt olduğunu ve sütün de en çok ve en çabuk bakteri üreten bir gıda olduğunu vurgulayan Sevimçok, bu nedenle kontrollü ve hijyenik şartlarda üretilen dükkanlarda satılan dondurmaların tüketilmesini istedi.
Herkes işini yapsın
Açıkta satılan dondurmaların hijyenik şartlarda hazırlansa bile, külaha yerleştirilmesinde kullanılan kaşık, özel solüsyonun içinde tutulmadığı için mikroorganizmaların yuvası haline gelebileceğine dikkat çekti. Sevimçok bu gibi durumlarda özellikle çocuklar ve bünyesi zayıf olan yaşlılarda hasta olma riskinin de arttığını ifade ederek vatandaşları bu tehlikeye karşı uyardı. Dönerci, fırıncı, kuruyemişçi, büfeci gibi yerlerin önünde dondurma tezgahının olamayacağını söyleyen Sevimçok, herkesin erbabı olduğu kendi işini yapması gerektiğini vurguladı.
Herkes işini yapsın
Açıkta satılan dondurmaların hijyenik şartlarda hazırlansa bile, külaha yerleştirilmesinde kullanılan kaşık, özel solüsyonun içinde tutulmadığı için mikroorganizmaların yuvası haline gelebileceğine dikkat çekti. Sevimçok bu gibi durumlarda özellikle çocuklar ve bünyesi zayıf olan yaşlılarda hasta olma riskinin de arttığını ifade ederek vatandaşları bu tehlikeye karşı uyardı. Dönerci, fırıncı, kuruyemişçi, büfeci gibi yerlerin önünde dondurma tezgahının olamayacağını söyleyen Sevimçok, herkesin erbabı olduğu kendi işini yapması gerektiğini vurguladı.