Saklı güzellik 'Gelin Şelalesi'

Akdeniz Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (ADDK) üyesi doğa tutkunu Tuncer Koç, Karapınar Vadisi'ne gerçekleştirdiği gezisinde 'Gelin Şelalesi'ni görüntüledi.

Saklı güzellik 'Gelin Şelalesi'
30 Haziran 2020 - 11:17
Akdeniz Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (ADDK) üyesi doğa tutkunu Tuncer Koç, Karapınar Vadisi'ne gerçekleştirdiği gezisinde 'Gelin Şelalesi'ni görüntüledi. Şelalenin doğal güzelliğini fotoğraf karelerine yansıtan Koç, gezi notlarını ise sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Antalya'nın çevresinde bulunan saklı ve gizli güzellikleri keşfedip 'Pamukyolu' adını verdiği bloğunda yayımlayan Tuncer Koç'un, bu haftaki rotası Beydağları arasında bulunan Karapınar Vadisi oldu. Vadinin derinliklerindeki Gelin Şelalesi olarak bilinen bölgeyi keşfeden Koç, birbirinden çarpıcı fotoğraflar çekti.

Antalya coğrafyasının yüzde 80'inin dağlık alandan oluştuğunu hatırlatan Koç, "Beydağları karstik çökeltiler sonucunda kalker kayalarından oluşmuştur. Yağmur suları ve yer altı suları kalker kayalarını milyonlarca yıl boyunca eritti. Bu kalker kayalar kolay eriyebilen yapıya sahip olduğu için bu coğrafyaya sayısız vadi bıraktı. Oluşumlar eko turizmin gelişmesinde, aynı zamanda dağcılık, zirve tırmanışı, doğa yürüyüşü ve kampçılık gibi birçok doğa aktivitesinin yapılmasına olanak sağlıyor" dedi.

Karapınar Vadisi içinde 'Wikings Pool: Gelin Şelalesi' olarak bilinen bölge vadinin derinliklerinde olduğu için bakirliğini korumasına yönelik avantaj olduğunu anlatan Koç, "Gelin Şelalesi vadinin derinliklerinde oldukça gizli bir noktada. Bu şelalenin yukarısında ise Etler Şelalesi bulunmakta. 500 metre ilerisinde ise oldukça büyük doğal bir havuz yer alıyor. Buraya da Gökbüvet deniliyor. Havuzun kenarında da küçük bir mağara var. Mağaranın üstünden havuza sular damlamakta ve görülmeye değer bir manzara oluşturuyor. Doğal havuzun üzerinde de küçük bir şelale yer alıyor. Tamamen gizli, doğanın kalbinde çok güzel bir bölge. Henüz keşfedilmemiş olması da bölgenin şanslı yönü" diye konuştu.

DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum