PSİKOLOJİ ANTALYA AİLESİ BÜYÜYOR

İKİNCİ ŞUBE, LARA’DA HİZMETE AÇILDI

PSİKOLOJİ ANTALYA AİLESİ BÜYÜYOR
01 Aralık 2019 - 15:00
Psikoloji bilimi alanında eğitim, araştırma ve danışmanlık hizmetleri veren Psikoloji Antalya Klinik Psikoloji Enstitüsü, Konyaaltı Şubesi’nin ardından ikinci şubesini Lara’da hizmete açtı. Uzman klinik psikolog Sibel Dinç Çalışkan’a ait olan kuruluşun açılışına, çok sayıda davetli katıldı.

İKİNCİ ŞUBEYE GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Antalya’nın klinik psikoloji merkezi ‘Psikoloji Antalya Klinik Psikoloji Enstitüsü, toplumsal alanda önemli sıkıntı oluşturabilecek birçok alanda hizmet vermeye devam ediyor. Uzman psikologlar tarafından oluşturulan enstitü, Konyaaltı Şubesi’nin ardından ikinci şubesini Lara’da hizmete açtı. Uzman klinik psikolog Sibel Dinç Çalışkan’a ait olan kuruluşun açılışına, çok sayıda davetli katıldı.

PSİKOLOJİ ENSTİTÜSÜ BÜYÜYÜYOR
Kurdele kesimi sonrası davetliler ile uzun süre vakit geçiren uzman klinik psikolog Sibel Dinç Çalışkan, konukları çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Antalya Muratpaşa Fener Mahallesinde Fener Caddesi üzerindeki şubenin açılışı öncesi açıklamalar yapan Çalışkan, “Bir buçuk yıl önce Konyaaltı Caddesinde merkezimizi açtık. Şu anda 10 kişilik uzman psikolog kadromuz var. Çocuk, yaşlı, ergen, yetişkin, evlilik sorunları, cinsellik konularında tedavi hizmetleri veriyoruz” dedi.

AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN İLGİ
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan’ın eşi Uzman Klinik Psikolog Sibel Dinç Çalışkan’a ait olan şubenin açılışına, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Sezai Özkurt, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nejat Deniz, ANAVATAN Partisi İl Başkanı Alihan Kansu, AK Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi Dilaver Tanık ve çok sayıda davetli konuk katıldı.

SİBEL DİNÇ ÇALIŞKAN KİMDİR?
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünde; yüksek lisansını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji alanlarında tamamladı. 1997-2013 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında, 2013-2018 yılları arasında da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında çalıştı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 2 yıl psikiyatrik görüşme ve değerlendirme kapsamında çeşitli testler uyguladı. 5 yıl Prof. Dr. Neşe Kocabaşoğlu ile Depresyon ve Anksiyete Bozuklukları üzerine çalıştı.

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAK
Sonrasında Prof. Dr. Halim Hattat, Prof. Dr. Hamdi Özkara ve Prof. Dr. Bülent Alıcı ile Cinsel İşlev Bozuklukları ve Evlilik Sorunları üzerine çalıştı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde ise tek Uzman Klinik Psikolog olarak hem psikiyatrik görüşme ve değerlendirme kapsamında çeşitli testler uyguladı, hem çeşitli alanlarda psikoterapi çalışmalarını yürüttü, hem de asistan doktorlara ve stajyer öğrencilere Klinik Psikoloji ve Terapi Eğitimleri verdi. 20 yıl devlet kadrosunda mesleğini icra ettikten sonra kendi isteğiyle ayrılarak Psikoloji Antalya / Antalya Klinik Psikoloji Enstitüsünü kurdu.
Faruk ÇELİK, Fotoğraf: Serçin ÇILDIR

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum