Onay'dan piyano ziyafeti

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisinin bu haftaki konuğu dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay oldu. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos salonunda...

Onay'dan piyano ziyafeti
21 Kasım 2020 - 14:12
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisinin bu haftaki konuğu dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay oldu.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos salonunda gerçekleşen konserde 'dünya sanatçısı' olarak anılan Gülsin Onay, Antalyalı piyano sever hayranlarıyla bir araya geldi. Şef Antonio Pirolli'nin yönettiği orkestra eşliğinde piyanosuyla izleyenleri büyüleyen Gülsin Onay, 1810- 1849 yılları arasında yaşamış olan besteci Frederic Chopin'in 1826 yılında yazdığı 'Op.21 No.2 minör Piyano Konçertosu'ndan 'Maestoso', 'Larghetto', 'Allegro vivace' adlı bölümleri seslendirdi.

Sahneye maskeli çıkan Gülsin Onay, pandemi kurallarına uygun olarak salona alınan, aralıklı oturma düzeninde konseri izleyen hayranlarına piyanosunun tuşlarından yayılan namelerle unutulmaz bir akşam yaşattı. Orkestranın nefesli çalgı sanatçıları da pandemi önlemleri kapsamında cam kabinler içerisinde oturup, enstrümanlarıyla Gülsin Onay'ın piyanosuna eşlik etti.

AKM'yi piyano sesiyle çınlatan, üstün performansıyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşatan Gülsin Onay, sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum