Ölümden döndü şampiyon oldu

Tekvando Milli Takımı'yla şampiyonluklar kazanan 33 yaşındaki Gurbet Yiğiter, 8 yıl önce ailesiyle geçirdiği trafik kazasında ölümden dönmesinin ardından işitme engelli birey olarak yeni bir hayata başladı.

Ölümden döndü şampiyon oldu
26 Kasım 2019 - 18:04
Trabzon'da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi milli sporcu Gurbet Yiğiter, tekvandodaki başarılarıyla Türkiye'nin gururu oldu. Tekvando Milli Takımı'nda çok sayıda ulusal ve uluslararası madalya kazanan Yiğiter'in 8 yıl önce ailesiyle yolculuk yaparken geçirdiği trafik kazası sonrası hayatı değişti. Aldığı darbeler nedeniyle yüzünde kırıklar ve sinirlerinde zedelenme olan Gurbet Yiğiter, yaklaşık 2 aylık tedavi sonrası taburcu oldu. Hastaneden çıktığında ilk zamanlar hayatında her şeyin yolunda olduğunu düşünen Yiğiter, bir süre sonra maçlarda antrenörünün taktiğini ve arkadaşlarının kendisine seslenmesini duymadığını fark etti.

ÇOK SAYIDA MADALYA KAZANDI
Ulusal ve uluslararası başarılara adını yazdıran Gurbet Yiğiter, yaptırdığı testte sol kulağında yüzde 90, sağ kulağında 67 işitme kaybı olduğunu öğrendi. İşitme cihazı kullanarak yaşamını sürdürmeye başlayan Yiğiter, bu süreçte üniversite öğrenimine de devam etti. Derslikte ön sırada oturmasına rağmen akademisyenin anlattıklarını duymakta zorlanan ve arkadaşlarının tekrarlardan şikayetçi olması üzerine hırslanan Gurbet Yiğiter, üniversiteyi birincilikle tamamladı. Spor ve eğitim kariyerini bir arada başarıyla sürdüren Yiğiter, Tekvando Milli Takımı ve İşitme Engelliler Tekvando Milli Takımı'yla çok sayıda madalya kazandı.

HEDEF OLİMPİYATLAR
Antalya'da düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda poomse dalında ve karışık takımlarda bronz madalya kazanan Gurbet Yiğiter, "Hedefim gelecek yıl Yunanistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak. 2021'de düzenlenecek İşitme Engeliler Olimpiyat Oyunları'na katılmak istiyorum. Hayalim olimpiyat şampiyonluğunu kazanmak" dedi.
DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum