Türkiye'de yetiştiriciliği yapılan tropik ürünlerin başında gelen muz üretimi her geçen yıl hızla artıyor.
2012'de 20 bin dekar alanda 63 bin ton yapılan üretim, 2018 yılında 32 bin dekarda 163 bin tona ulaştı. Yine kent genelinde 2017 yılında 7 bin 915 dekar örtü altı alanda muz yetiştirilirken 2018'de bu rakam 10 bin 555 dekara ulaştı. Son yıllarda Antalya’da hızlı bir şekilde örtü altı yetiştiriciliğine geçiş yapılarak üretim ve kalitede önemli derecede artış sağlandığına işaret eden İl Müdürü Mustafa Özen, kent genelinde 2017 yılında 7 bin 915 dekar örtü altı alanda muz yetiştirildiğini aktaran Özen, 2018'de bunun 10 bin 555 dekarı bulduğunu bildirdi.
2012'de 20 bin dekar alanda 63 bin ton yapılan üretim, 2018 yılında 32 bin dekarda 163 bin tona ulaştı. Yine kent genelinde 2017 yılında 7 bin 915 dekar örtü altı alanda muz yetiştirilirken 2018'de bu rakam 10 bin 555 dekara ulaştı. Son yıllarda Antalya’da hızlı bir şekilde örtü altı yetiştiriciliğine geçiş yapılarak üretim ve kalitede önemli derecede artış sağlandığına işaret eden İl Müdürü Mustafa Özen, kent genelinde 2017 yılında 7 bin 915 dekar örtü altı alanda muz yetiştirildiğini aktaran Özen, 2018'de bunun 10 bin 555 dekarı bulduğunu bildirdi.