Korona maskesi sanat eseri oldu

Antalya'nın ünlü ressamlarından Çiğdem Öztürk, koronavirüse karşı 'Evde Kal' sloganına uyup, sanat üretimini evinde sürdüren sanatçılardan biri.

Korona maskesi sanat eseri oldu
17 Mayıs 2020 - 12:59
Emekli resim öğretmeni Çiğdem Öztürk, sanat çalışmalarını atölyeye dönüştürdüğü evinde sürdürürken koronavirüsle mücadele günlerinin hatırası olarak da yüze takılan korunma maskelerini tuvale dönüştürdü, üzerlerini neşeli resimlerle renklendirdi. Öztürk, çalışmasına 'Maskeli Depresyon' adını verdi.

SANATLA DÜŞÜNÜYORUZ

Dünyayı etkisi altına alan, ülkemizde de ölümlere neden olan koronavirüse 'Bilime güveniyoruz, sanatla düşünüyoruz' sloganını dikkate alarak karşı koyan ressam Çiğdem Öztürk, sanatçı gözüyle 'koronalı günler' için şunları söyledi;

"Normal yaşamımızı sürdürürken birdenbire ortaya çıkan mikroskobik bir canlı tarafından dört duvar arasına hapsedildik. Bir anda neye uğradığımızı şaşırdık, zaman içerisinde yeni yaşama kendimizi adapte etmeye çalıştık. Koronavirüs, insanları bir yeni arayışa, bir farkındalığa, yeni oluşumlara sürükledi. Kimileri yakınlarını kaybetmenin şokuyla sarsılırken, kimileri de sevdiklerine ayıramadığı zamanı önemini anladı. Biz sanatçılar da sanat üretimlerimize daha fazla zaman ayırdık, sanatın insan için ne denli vazgeçilmez olduğunun bir kez daha farkına vardık. Sanat böyle bir ortamda bir terapi, bir kurtarıcı olmuştur."
DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum