Konyaaltı'nda fasulye şenliği

Konyaaltı Belediyesi tarafından, üretimini teşvik etmek ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Çandır Kuru Fasulye Şenliği düzenlendi.

Konyaaltı'nda fasulye şenliği
01 Aralık 2019 - 16:38
Konyaaltı Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Çandır Kuru Fasulye Şenliğine Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır, meclis üyeleri, muhtarlar, bölge halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esen, şenlik alanında stant açan fasulye üreticilerine ziyaret ederek, hayırlı işler diledi.

KONYAALTI BİR KIVILCIM BAŞLATTI
Şenliğin açılışında konuşan Başkan Semih Esen, tarım gelirlerinin neden bu durumda olduğuna dair kafa yorulması gerektiğini belirterek, “Bu noktada Konyaaltı Belediyesi olarak bir kıvılcım yakmak amacıyla bu etkinliği yaptık. Türkiye yıllar boyunca kendine yetmenin yanı sıra tarımdan yüksek gelirler ele ederek, ekonomisini belirli bir noktaya taşımış bir ülkedir. Konyaaltı Belediyesi, Muhittin Böcek’in belediye başkanı olduğu bir dönem de böyle bir çalışma başlattı. Çandır fasulyesi özelinde, Türk tarımızın yeniden canlanması adına yerel ürünlerin nedenli önemli olduğuna dikkat çekildi” dedi.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN OLACAK
Çandır fasulyesinin bu bölgeye has, bu bölgede yetişen bir geleneksel bir ürün olduğunu söyleyen Esen, “Çandır fasulyesi kısa zamanda coğrafi işareti alacak. Türkiye’de 400’e yakın olan coğrafi üründen birisi haline gelecektir. Konyaaltı’nda sadece Çandır fasulyesi değil, 24 köyünde tarım yaparak geçimini yapan insanların tamamının elde ettiği ürünleri en yüksek gelirle değerlendirilmesi için çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

5 KAZAN KURU FASULYE İKRAM EDİLDİ
Esen, gelecek yıl Çandır Fasulyesi ekimi yapacak, üreticilere tohumluk verdi. Esen ve beraberindekiler Konyaaltı Belediyesi’nin Yarbaşçandır Mahallesi’nde 5 bin metre kare alanda üretimi gerçekleştirdiği kuru fasulyesi vatandaşlara ikram etti. 5 kazan kuru fasulye kısa zamanda tükendi.
Haber merkezi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum