KEPEZ'İN MUCİTLERİ GELECEĞİ KODLUYOR

SİZİN ÇOCUĞUNUZ DA BİLİM İNSANI OLABİLİR

KEPEZ'İN MUCİTLERİ GELECEĞİ KODLUYOR
19 Şubat 2020 - 18:37
Kepez Belediyesinin, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla açtığı ‘Robotik Kodlama Atölyesi’nde, bugüne kadar 3 bin 150 öğrenci faydalandı. Çocuklar, merkezde robot,  web sayfası yapmayı ve bilgisayar yazılımını öğreniyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çocukların bilim ve teknolojiyle yetişmesi için gerekli eğitim çalışmalarını yapıyor. İlçedeki 31 okula bilişim sınıfı kazandıran Başkan Tütüncü, robotlara ve bilgisayar yazılımına ilgi duyan çocuklar için de 'Robotik Kodlama Atölyesi açtı. Esentepe Mahallesi'ndeki Amir Ateş Semt Konağı'nda 8 Haziran 2018'de hizmete açılan robotik kodlama atölyesi, bugüne kadar 7 yaş üzeri yüzlerce çocuğu bilişim teknolojisi eğitimiyle buluşturdu.

3 BİN 150 ÖĞRENCİYE KODLAMA EĞİTİMİ
Antalya'da yerel yönetim alanında bir ilk olan Kepez Belediyesi Robotik Kodlama Atölyesi'nde, bugüne kadar 3 bin 150 ilkokul ve ortaokul öğrencisine bilişim eğitimi verildi. Haftanın 6 günü, 9 saat ders verilen atölyeden, bir okul 2 ders saati yararlanabiliyor. Eğitimlerin ücretsiz verildiği merkezde, profesyonel kodlama eğitimi alan öğretmenler eşliğinde öğrenciler, robot, web sayfası yapmayı ve bilgisayar yazılımını öğreniyor. Atölyede eğitim alan çocuklar, lego eğitim setleri, ardunio eğitim setleri ve çeşitli yazılım tabanlarıyla bilgisayar yazılım pratiklerini geliştiriyor. Kodlama eğitimini tamamlayan öğrenciler, öğrendiklerini de bilim şöleninde sergileme imkânı buluyor. Kepez Belediyesi Robotik Kodlama Merkezi'nden eğitim alan öğrenciler, ulusal ve uluslararası çeşitli yarışmalarda da önemli başarılara imza atıyor.

 KEPEZ, ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLIYOR
Ülkenin geleceği olan çocukların gelişimine ve eğitimine önem verdiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü de, açıklamasında şunları söyledi: “Bilişim teknolojileri çağında Kepezli çocuklarımız bilimle, teknolojiyle yetişsin diye robotik kodlama eğitim atölyesini açtık. Bu merkezle bilime, yazılıma ilgi duyan öğrencilerimiz pratik yaparak, robot, web sayfası yapmayı ve yazılımı öğreniyor. Kodlama atölyemizle teknoloji üreten bir neslin yetişmesini arzu ediyoruz. Robotik kodlama atölyemizden yetişen çocuklarımız, gelecekte ülkenin teknolojik alandaki gelişmesine katkı sunacaklarıdır. Çok sevdiğimiz çocuklarımızın eğitim ortamlarını iyileştirmeye, onları güçlü bir şekilde geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.”

DOKUMA’YA, AKDENİZ’İN İLK BİLİM MERKEZİ
Açtıkları bilişim sınıflarından ve robotik kodlama merkezinden geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi arzu ettiklerini belirten Başkan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası’nda da TÜBİTAK işbirliğiyle Akdeniz bölgesinin ilk bilim merkezini kurduklarını söyledi.  Fabrika binasındaki 12 bin m2’lik alanın bilim merkezine dönüştürülmesi çalışmasının tamamlandığı bilgisini paylaşan Tütüncü,  devam eden bilimsel sergilerin tasarımı ve üretimi çalışmalarının bitmesinin ardından bilim merkezini hizmete açacaklarını sözlerine ekledi.


 Haber merkezi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum