KEPEZ'DE KANSERE TOPYEKÜN SAVAŞ

KANSER TARAMA TIRI, HAYAT KURTARIYOR ANTALYA’NIN TAMAMINDA UYGULANACAK

KEPEZ'DE KANSERE TOPYEKÜN SAVAŞ
05 Şubat 2020 - 19:01
Kepez Belediyesi, içerisinde tıbbi cihazlar ile sağlık görevlilerinin olduğu gezici kadın sağlığı merkeziyle Antalya'nın 19 ilçesinde kanser taraması yapacak. Bu proje için İl Sağlık Müdürlüğü ile 4 Şubat Kanser Günü'nde işbirliği protokolü imzalandı.

Kepez Belediyesi, 'erken teşhis hayat kurtarır' anlayışıyla gezici kadın sağlığı merkezine dönüştürdüğü bir tırla mahallelerinde gerçekleştirdiği kanser tarama hizmetini, yoğun istek üzerine Antalya'nın 19 ilçesine götürüyor.Kepez Belediyesi, 19 ilçede yapacağı kanser taraması için İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliğine gitti. Bu proje için iki kurum arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında yapılacak tarama ile 19 ilçede, kadınların kanserle ilgili risk grubuna girip girmediklerinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Farkındalık oluşturmak amacıyla da işbirliği protokolünün imza töreni 4 Şubat Kanser Günü'nde, Kepez Belediyesi başkanlık toplantı salonunda, gerçekleştirildi.

TARAMA İLE KEPEZ'DE 49 KANSER HASTASI TESPİT EDİLDİ
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, törende yaptığı konuşmada belediyenin gücünü ve Sağlık Bakanlığının imkânlarını birleştirerek Antalyalılara, özellikle de kadınlara yönelik önemli sosyal hizmetler sunduklarını söyledi. Kepez'de 37 mahallede yaptıkları kanser taramasında 833 kişiye ulaştıkları bilgisini paylaşan Başkan Tütüncü, “Bu kişilerin içerisinden de 49 kanser hastası tespit edildi. Bu hastalar da Sağlık Bakanlığımızın ve devletimizin imkânları ile tedavi altına alındı. Bu hastalarımızın tedavilerini belediye olarak takip ediyoruz" dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, ilçelerde yapacakları kanser taramasının gün ve saatini belediyenin sosyal medya hesaplarından duyuracaklarını sözlerine ekledi.

KEPEZ SAĞLIK ŞEHRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
Daha sonra söz alan Antalya İl Sağlık Müdürü Dr Ünal Hülür, “Müdürlüğümüz ve Kepez Belediyesi arasındaki iş birliği Türkiye'ye örnek olacak boyuta geldi. Kepez Belediyesi ile sağlık alanında işbirliği yapmadığımız bir başlık yok" dedi. Kepez ilçesinin, Başkan Tütüncü sayesinde bir sağlık şehri olma yolunda ilerlediğini aktaran Hülür, “Kepez Devlet Hastanesi'nin aciline müracaat eden hasta sayısı günde 1500 rakamına ulaştı. Kepez Devlet Hastanesi, bu rakamla, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni yakaladı. Hakan Başkanımızın desteği ile birçok sağlık merkezi, 112 acil servis istasyonu açtık" açıklamasını yaptı.
Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü ve Ünal Hülür, işbirliği protokolünü imzaladı.

DHA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum