İstanbul'da tanışıp, Likya Yolu'nu yürümeye geldiler

İSTANBUL'da tesadüfen tanışan otomotiv mühendisi Fransız Clement Feure (26) ile İspanyol makine mühendisi Victor Sana Jese (26) birlikte Likya Yolu yürüyüşüne çıktı. Fransa'da bir...

İstanbul'da tanışıp, Likya Yolu'nu yürümeye geldiler
17 Mayıs 2021 - 12:36
İSTANBUL'da tesadüfen tanışan otomotiv mühendisi Fransız Clement Feure (26) ile İspanyol makine mühendisi Victor Sana Jese (26) birlikte Likya Yolu yürüyüşüne çıktı.

Fransa'da bir otomobil fabrikasında otomotiv mühendisi olarak çalışan Clement Feure, Fransa'nın Bordeaux şehrinden bisikletle yola çıkarak İtalya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan'ı geçip, İstanbul'a geldi. Burada gezen Clement Feure, öğrenci değişim projesi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde master yapan İspanyol makine mühendisi Victor Sana Jese ile tanıştı. Pandemi döneminde Türkiye'de üniversiteler kapalı olunca Victor Sana Jese ve Clement Feure, Likya Yolu'nda yürümeye karar verdi.

Bisikletini İstanbul'da bırakan Jese ve Feure otobüsle geldikleri Antalya'da, Olympos'tan Likya Yolu yürüyüşüne çıktı. Yürüyüşlerinin 8'inci gününde Demre ilçesine gelerek, Çayağzı Limanı'nda kamp kuran ikili Likya Yolu yürüyüşlerini Kaş'ta tamamlayacak. Jese ve Feure gelecek yıl yeniden gelerek Likya Yolu'nun Kaş-Fethiye etabını yürüyecek.

Clement Feure, "İlk kez Türkiye'ye geldim. Bisikletle İstanbul'da gezerken, tesadüfen meslektaşımla tanıştım. İkimiz birlikte Likya Yolu'nda yürümeye karar verdik. 10 günde toplam 140 kilometre yol yürüyeceğiz. Türkiye'ye gelmekten, Türk insanını tanımaktan çok mutluyum. Olympos Antik Kenti'ni, Myra Antik Kenti'ni gezdik. Dağlarda yürüdük. Çobanlarla konuştuk. Bu kısa sürede biraz Türkçe bile öğrendim. Türkiye harika bir ülke. Likya Yolu muhteşem bir yürüyüş rotası. Türk insanı anlatılmaz. Yardımsever, cana yakın. Böyle insanlar dünyada yok. Yine geleceğiz gelecek yıl. Kaş - Fethiye arasını yürüyeceğiz" dedi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum