İl Başkanı Taş'tan Muhittin Böcek'e sert eleştiriler

AK PARTİ İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdiği basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i eleştirdi. Taş,...

İl Başkanı Taş'tan Muhittin Böcek'e sert eleştiriler
18 Ekim 2021 - 15:32
AK PARTİ İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya'ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdiği basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i eleştirdi. Taş, "77 projenin kaç tanesini tamamladı? Bunu çıksın anlatsın. Gündoğmuş'ta danışmanının 5 dakika önce çektiği videoda helikopterler dolaşırken milletin karşısına çıkıp 'İnsanlar burada ölüyor' demeye benzemez. Bu işler hizmet işi. Belediye başkanlığı şov yapmaya benzemez" dedi.

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya'ya yapılan yatırımlar ve yerel gündemi değerlendirme toplantısı düzenledi. Bir otelde gerçekleşen basın toplantısına İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, İl Sekreteri Ferah Ünal, İl Başkan Yardımcıları Ali Bulut ve Mahmut Boztepe ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Balakan katıldı.

'ANTALYA SAĞLIĞIN BAŞKENTİ OLACAK'

İlk olarak Antalya'daki sağlık yatırımları hakkında bilgilendirmede bulunan İbrahim Ethem Taş, Antalya Şehir Hastanesi'nin inşaatının problemsiz bir şekilde devam ettiğini aktardı. Taş, "2023 yılı Şubat ayında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Antalya Şehir Hastanesi'ni Antalya'mıza kazandıracağız. Dolayısıyla Şehir Hastanesi tamamlandıktan sonra Antalya'mız sağlığın da başkenti olacak. Manavgat Devlet Hastanesi'nin tüm imar ruhsat işlemleri tamamlandı ve 63 dönümlük alan üzerine imarı planları da Manavgat ve Büyükşehir Belediyesi'nden geçmek suretiyle şu anda inşaatına başlanacak. 300 yataklı Aksu Devlet Hastanesi'nin inşaatı başlandı ve 3 Mayıs 2024'te açılışı yapılacak. İnşaatı devam eden 50 yataklı Kumluca Devlet Hastanesi, 30 Ekim 2022 tarihinde batının en büyük hastanesi olarak hizmete girecek. Antalya merkez AMATEM ve ÇAMATEM hastanelerinin yüzde 20'si yapıldı. 200 yataklı Alanya Devlet Hastanesi'nin ek inşaatı devam ediyor. Halk Sağlığı Laboratuvarı inşaatı başladı, 10 Şubat 2023 tarihinde açılacak. Döşemealtı Devlet Hastanesi'nin yasal prosedürleri bitmek üzere" dedi.

ANTALYA'YA OKUL MÜJDESİ

Geçen günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Antalya'ya geldiğini hatırlatan İbrahim Ethem Taş, Antalya'ya 12 ilkokul müjdesi verdiğini söyledi. Taş, "Bu okulların 4'ü Kepez, 3'ü Manavgat, Konyaaltı, Alanya, Serik ve Kumluca'ya da birer okul yapılacak. Bu okulların yanına birer de anaokulu yapılacak. Ödenekleri geldi. Antalya 12 ilkokul ve 12 anaokuluna kavuşuyor. İlimizde tadilatı yapılması zorunlu okullar vardı. Bunlarla ilgili ödenek tadilat paraları gönderildi" diye konuştu.

KARAYOLLARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karayollarındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Taş, "Korkuteli- Çavdır- Seydikemer yolu şu an devam etmektedir. Antalya- Kemer- Tekirova- Finike yolu inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. İbradı- Akseki- Manavgat yolunda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Alanya- Konya yolunda da çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Antalya'nın 5 merkez ilçesine doğalgaz geldiğini aktaran İbrahim Ethem Taş, "Doğalgazımız Korkuteli'ne geldi. Aralık ayında da evlerde işyerlerinde doğalgaz kullanılmaya başlanacak. Bu da doğalgazda bir devrimdir. Çok zorlu şartlarda, zorlu coğrafya koşulları olmasına rağmen Korkuteli'ne gaz verildi ve ilçelerimize doğalgaz alt yapısı yapılarak evlere gaz verilmeye devam edecek" diye konuştu.

'DIŞARIDA KALAN ÖĞRENCİ BULUNMAMAKTADIR'

Son dönemde gündemde olan yurt konusuna da değinen Taş, "KYK yurtları bir dönem epey gündeme geldi. Antalya'da şuanda dışarda kalan yurtta kalmayan hiçbir öğrencimiz bulunmamaktadır. Yedekte olan öğrencilerimiz gerek misafirhane gerekse özel yurtlara yerleştirilmiştir. Antalya'da 13 bin 363 kişilik öğrenci yurdu bulunmaktadır. İnşaatı devam eden 4 bin 622 kişilikte yurdumuz çok kısa sürede öğrencilerimizin hizmetine alınacaktır. Yurt kapasitesini arttırdık yeni inşaatlarla, yeni yurt kapasitesiyle barınma sorununu ortadan kaldırdık" ifadelerine yer verdi.

YIL SONU HEDEFİ 9.5 MİLYON TURİST

Antalya'da bu yıl turizmde yüzlerin güldüğünü aktaran Başkan Taş, "Geçen yıl yaklaşık 4.5 milyon olan turist sayımız vardı, bu sene 31 Aralık'a kadar hedefimiz 9.5 milyon. Şuanda ülkemize gelen turist sayısı daha fazla ama Antalya'ya gelen turist sayısı 7.9 milyon turisti bugün itibariyle Antalya'mızda misafir ettik. Yıl sonuna kadar 9.5 milyon hedefimizi yakalayacağız" dedi.

'OY ORANINI YÜZDE 47'YE ÇIKARDIK'

Antalya'da seçimlerde söz verdikleri tüm yatırımların devam ettiğinin vurgulayan İbrahim Ethem Taş, "Pandemiden dolayı bir süre bazı işler durdurulmuştu ama şuanda duran hiçbir yatırımımız bulunmamaktadır. Biz verdiğimizi tüm sözleri 2023'e kadar tutacağız. 2023 yılında da Antalya AK Parti teşkilatı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan problemsiz şekilde inşallah başkanlığa devam edecek. İktidarımız devam edecek. Biz 20 yıldır Antalya'da yüzde 21'le başladığımız oy oranını yüzde 47'ler seviyesine çıkardık. Milletimizin dertleriyle, dertlenmekle bu işler oldu. Sıkıntıların çözümünde hep başrol oynadık" diye konuştu.

TAŞ'DAN BAŞKAN BÖCEK'E TRAFİK TEPKİSİ

Antalya'nın en büyük problemlerinden birinin trafik sorunu olduğunu aktaran İbrahim Ethem Taş, 2,5 yılda trafiğin çile haline geldiğinin altını çizdi. Taş, şöyle devam etti:

"Antalyalılar bunun farkında. Antalyalı hemşirelerimiz bize her fırsatta 'Başkanım trafik felç oldu. 10 dakikada gittiğimiz yere yarım saate bazen de 45 dakikada gidiyoruz' diyor. Antalya'yı maalesef 2,5 yılda CHP 2002 öncesine çevirdi. Antalya'nın acilen yeni üst geçitlere, alt geçitlere ve yeni düzenlemelere ihtiyacı var. Sayın Böcek, kendi tanıtımını yapmak yerine 2024'ü garantilemeye çalışmak yerine lütfen Antalya'nın trafik sorunuyla uğraş. Antalya'nın trafik sorunu çok. Bu millet sana trafik sorununu çöz, yeni yatırımlar yap diye bu yetkiyi verdi. Siz bu yetkiyi halkın menfaatine değil kendi menfaatlerinize kullanıyorsunuz. Bunda hesabını bu millet soracaktır."

'ALDIĞINIZ KREDİLERİ NEREYE KULLANDINIZ?'

Trafiğin yanı sıra tramvay sorununa da dikkat çeken İbrahim Ethem Taş, şunları söyledi:

"Biz Ak Parti olarak belediyeyi kazanmış olsaydık. Bugün Meltem'de bulunan tramvay şu an çalışmaya başlamış olacaktı. Tramvayı da tamamlayamadılar. Tramvayın parası belediyede mevcuttur. Lütfen şu işi bari tamamlayın. Trafiği mahvettiniz, bari şu tramvayı toplu taşımayı çözün de insanlar nefes alsın. Tıp Fakültesi, Eğitim Araştırma Hastanesi gibi en yoğun hatlar tamamlandığı takdirde trafik sorunu da rahatlayacaktır. Hem sorunu hem çözümü söylüyorum. Tramvayı bitireceksiniz aynı zamanda alternatif güzergahlarla alt ve üst geçit inşaatlarına başlayacaksınız. Bunlara sorsam para yok diyorlar. Tramvayın parası cebinizde hazır. O parayı nereye harcadınız yoksa o parayı kendi reklamlarınıza mı harcadınız, nerede kullandınız? 2.5 yıldır Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çektiği tüm kredilere ya evet ya çekimler oy kullandık. Kredilerin önünde engel olmadık. Şuana kadar Büyükşehir'de 600 milyon lira civarında biz kredi onayını meclisten verdik. Ama 600 milyon liralık kredinin karşılığında ASAT ile birlikte bu para 700 milyon lirayı geçiyor. En son yangın döneminde 10 milyon kredi talebi getirdiler. Olağan üstü afetten dolayı biz bu parayı kullanacağız dediler. 10 milyon değil 100 milyon olsun dedik. Yetki verdik ama şimdi yangın bölgesinde ne yaptılar? Yatırım yok. Sadece ASAT'ın çok cüzzi konteynerlerin oraya yaptığı yatırımları gösteriyorlar. Bu 100 milyonun karşılığı değil. Başkan Böcek'e soruyorum; 'Aldığınız kredileri nereye kullandınız?"

YANGIN BÖLGESİNE YARDIM

Manavgat'ta Türkiye'nin en büyük yangınının yaşandığını hatırlatan İbrahim Ethem Taş, "1410 ev yandı ve ağır hasar gördü. 3 bin 600 yangınzedeye 15 bin TL kira, 50 bin TL eşya desteği verdik. Bununla birlikte hayvanları yananlara, hayvanları teslim edildi. Tüm bakanlıklar oradaydı. 1410 ev TOKİ ve AFAD tarafından yapılacak, evlerin ihaleleri tamamlandı. Manavgat'ta 2 ev sahibine teslim edildi. İlk başta muhalefet hemşerilerimizin kafasını karıştırmıştı. Dediler ki, 'Size borç imzalatıyorlar'. Sahaya bir girdik tüm hemşerilerimiz bu talep ve taahhüt evraklarını imzaladı. İhaleler yapıldı. Bu paraların yaklaşık yarısı devletimiz tarafından ödenecek, yarısı evi yanan hak sahipleri 2 yıl ödemesiz 18 yıl sıfır faizle kira öder gibi ödeyecekler. Hiçbir mal varlığı olmayan, durumu iyi olmayan yeşil kartlı hemşerilerimize ev ücretsiz olarak devletimiz tarafından teslim edilecek" şeklinde konuştu.

'HALKI PANİĞE SÜRÜKLEMEK GİBİ BİR MİSYONLARI VAR'

Başkan Böcek'e yaptığı yatırımları soran Taş, şöyle konuştu:

"Yeni yapılan bir yatırım göremiyoruz. Hangi projenin ihalesini gerçekleştirdiniz. 77 projenin kaç tanesini tamamladı. Bunu çıksın anlatsın. Gündoğmuş'ta danışmanının 5 dakika önce çektiği videoda helikopterler dolaşırken milletin karşısına çıkıpta 'İnsanlar burada ölüyor' demeye benzemez. Bu işler hizmet işi. Belediye başkanlığı şov yapmaya benzemez. Kardeşim sen Büyükşehir Belediye Başkanısın itfaiye senin elinde orada evler yanıyorsa sen evleri söndürmek zorundasın. İtfaiyenin görevi bu. Ormanlardan orman teşkilatı sorumludur. Ev yangınlarından da itfaiye sorumludur. Bilmiyorsa öğrensin. Çıkmış 'orada insanlar yanıyor' diyor orada tamamen bir belediye başkanına yakışmayacak basit bir hareket yaptı. Kendisini yapmış olduğu hareketten dolayı esefle kınıyorum. Kendisine hiç yakışmadı. Büyükşehir belediye başkanı basiretli ve sakin olmak zorundadır. Yaptıkları hiçbir icraat olmadığı gibi halkı paniğe sürüklemek gibi bir misyonları var. Yaptıkları en iyi iş bu. Millet hizmet beklerken şov yapaya, kendi reklamını yapmaya ve 2024'ü garantilemeye çalışmaktan vazgeçsin. Şu sorunları çözsün."

EXPO ALANI FİLM STÜDYOSU OLUYOR

Expo alanı konusunda film stüdyosu platosuyla alakalı çok büyük bir yatırımcı geldiğini belirten Taş, "Antalya'nın tanıtımı ve reklamının yapılabileceği bir proje konusunda ciddi bir çalışma var. Heyet 4 kere Expo'yu gezdi ve detaylı çalışma yaptı. Projelerini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunduğunu biliyoruz. Bu konuyu yakından takip ediyoruz. Burası Antalya'mıza ciddi manada kentin yüzü hem de istihdam anlamında katkı koyacaktır" diye konuştu.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum