GÖRÜNTÜLÜ DİAFON SİSTEMLERİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

​​​​​​​Elektronik Güvenlik Sistemleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Diafon Cihazları ile kapıya gelenlerin tanınması ve onlarla sesli iletişim kurulmasının yanında kapı önünü de canlı olarak görüntülü izleyebilme imkanı sağlar.

GÖRÜNTÜLÜ DİAFON SİSTEMLERİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER
13 Temmuz 2020 - 15:22

Elektronik Güvenlik Sistemleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Diafon Cihazları ile kapıya gelenlerin tanınması ve onlarla sesli iletişim kurulmasının yanında kapı önünü de canlı olarak görüntülü izleyebilme imkanı sağlar. Bu özelliklere sahip olup teknolojik alt yapıyı sunan tek araç olma özelliğine sahiptir.

Görüntülü Kapı Zili olarak da bilinen bu sistemler, Güvenlik Kamera Sistemleri gibi günümüzde apartman giriş kontrol, site giriş kontrol ve müstakil ev (villa) giriş kontrol amaçlı olarak sıklıkla kullanılmaktır.

Görüntülü Diafon Sistemleri, kolay kullanım ve kolay montaj özellikleri ile son dönemde özellikle büyük şehirlerde iş yerlerinde, çok katlı binalarda, apartmanlarda, sitelerde, rezidanslarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

İnterkom Sistemler olarak da bilinen Görüntülü Diafon Sistemleri fonksiyonel bir yapıya sahip olması nedeni ile güvenliği sağlamak amacıyla kullanılır ve ihtiyaçlara göre çeşitliliğe sahiptir. Fonksiyonel ve modüler olan yapısı bireysel ve çok kullanıcılı kullanıma uygundur.

BİLEŞENLERİ

Görüntülü Diafon Sistemlerinde birden çok donanım ve bileşen bulunmaktadır. Kullanılacak olan her hane için iç panel, kapıda görüntü ve zil sistemi, iç kamera sistemi, kablolar, panel içerisinde bulunan ekran, panel içi ses alıp verme gibi donanımlar kullanılması gerekmektedir.

 

ÇALIŞMA PRENSİBİ

Görüntülü Diafon Sistemleri Çalışma Prensibi temelde merkez diafona bağlı şube diafonlar aracılığıyla gerçekleşir. Sesli Diafon Sistemlerinde konuşma ünitesi üzerinde yer alan konuşma butona basılıp konuşma durumuna geçilebilir, buton bırakıldığında ise dinleme durumuna geçilir. Kullanıcılar arasında tek yönlü iletişim sağlanır. Konuşmanın sona ermesinden sonra diafon otomatik olarak kapanır.

Sesli Diafon Sistemlerinden farklı olarak Görüntülü Diafon Sistemlerinde panel üzerinde farklı işlevdeki düğmeler ile görüntü ekranı bulunmaktadır.

Sistemin bağlanacağı alanlar, apartman ya tesis giriş kapısı, otopark ve benzeri giriş alanlarının olduğu yerler Güvenlik Kamera Sistemlerinin yardımı ile panel üzerindeki ekrana yansıtılır. Görüntülü Zil Sistemleri, kolay bir kullanımı olmasına rağmen oldukça etkili bir güvenlik önlemleridir.

KURULUMU

Görüntülü Diafon Sistemleri Kurulumu, mevcutta kullanılan Diafon Sisteminin tam bakır DT8, CAT6 veya 4+1 CCTV kablosu var ise bağlantılar düzenlenerek kablo değişimine gerek duyulmadan daire içindeki monitörler bağlanılarak ve sistemin çalışması sağlanır.

Eğer kablo tesisatı bakır olmayıp iletimi düşük seviyede olan demir karışım ise öncelikle Görüntülü Diafon Kablolama Altyapısının değiştirilmesi gerekir ve sonrasında ise daire içi monitörlerin bağlantısı yapılmaktadır.

Eğer kablo tesisatınız bakır olmayıp demir karışım iletimi düşük seviyede ise ilk etepda kablo değiştirilir ve daha sonra daire içi monitörler bağlanır. Gözden kaçırılmaması gereken önemli bir nokta ise Görüntülü Diafon Sistemlerinde Kullanılan Kablolar ve kabloların enerji farklılıkları nedeni ile hiçbir Görüntülü Diafon Markası başka bir marka ile aynı sistem üzerinden çalıştırılamaz.

 

SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Görüntü Diafon Sistemleri Seçerken öncelikle ihtiyaç duyulan hizmetin özellikler belirlenmelidir. Bireysel ya da çoklu kullanım durumuna göre en uygun Kameralı Diafon Sistemi tercih edilmelidir.

Bakım Giderleri Düşük, ihtiyaca yönelik ürünlerin ve Satış Sonrası Hizmet sağlayan firmaların tercih edilmesi gerekir.

Fiyat performans açısından En Uygun Fiyatlı Kaliteli Diafon Sistemleri tercih edilmelidir.

Kameralı zil olarak kullanılan, İnterkom Sistemlerinin akıllı evlere kurulabilmesi için model ve özelliklerin uygun olması gerekir.

İnterkom Sistemlerinin Çeşitleri, uygulanacak olan sistem yapılandırılmasına göre özellikleri de değişiklik gösterebilir.

AVANTAJLAR

Bu sistemler sayesinde zaman kaybı yaşamadan anında sesli ve görüntülü iletişim sağlanması nedeni ile yabancı veya şüpheli şahısların o alana girişi kolaylıkla engellenir.

Çoklu Kullanım Özellikli Görüntülü Diafon Sistemleri seçilmesi ile daireler arası Sesli ve Görüntülü Görüşme gerçekleştirilebilir.

Daireler arası iletişimin dışında site yönetimi, güvenlik görevlileri ve çevredeki restaurant, kafe, market gibi noktalarla iletişimi sağlar.

Diğer Güvenlik Sistemleri ile entegreli çalışabilmesi sayesinde Yangın Alarm Sistemleri ve Hırsız Alarm Sistemlerini yönetebilmektedir.

Güvenlik Kamera Sistemleri ile de tam uyumlu olarak sorunsuz olarak bağlantı sağlayabilmeleri nedeni ile Görüntülü Diafon üzerinden otopark, çocuk parkları ve diğer sosyal alanları görüntüleme fırsatı sunmaktadır.

Gazi Information Teknoloji Görüntülü Diafon Sistemleri alanında güçlü referansları ile birlikte size en uygun Kaliteli Marka Ve Modeller sunar, detaylı bilgi ve teklif almak için bizimle iletişime geçin siz de fırsat paketlerimizden faydalanın.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum