Konyaaltı Belediyesi'nin Çandır fasulyesinin yeniden hayat bulması için Yarbaşçandır Mahallesi'nde 5 bin metrekare alanda ektiği fasulyenin çapalama işlemi yapılıyor.
Konyaaltı Belediyesi, Çandır fasülyesinin üretimini teşvik etmek ve yeniden hayat bulmasını sağlamak amacıyla Yarbaşçandır Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait 5 bin metrekare alanda fasulye üretimi yapıyor. Geçen aylarda ekimi yapılan fasulyeler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri eşliğinde çapalanıyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, son yıllarda Çandır fasulyesinin üretiminin azaldığına dikkat çekti. Başkan Esen, “Belediye olarak Çandır fasulyesinin üretimini teşvik etmek istiyoruz. Bu konuda belediyemize ait alanda üretim yapıyoruz. Çandır fasulyesinin patentini almak için başvuru yaptık. Bölge halkına örnek olarak, Çandır fasulyesinin üretimini artırmalıyız. Patentini aldığımız zaman Çandır fasulyesini Türkiye'ye tanıtacağız" dedi.
Konyaaltı Belediyesi, Çandır fasülyesinin üretimini teşvik etmek ve yeniden hayat bulmasını sağlamak amacıyla Yarbaşçandır Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait 5 bin metrekare alanda fasulye üretimi yapıyor. Geçen aylarda ekimi yapılan fasulyeler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri eşliğinde çapalanıyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, son yıllarda Çandır fasulyesinin üretiminin azaldığına dikkat çekti. Başkan Esen, “Belediye olarak Çandır fasulyesinin üretimini teşvik etmek istiyoruz. Bu konuda belediyemize ait alanda üretim yapıyoruz. Çandır fasulyesinin patentini almak için başvuru yaptık. Bölge halkına örnek olarak, Çandır fasulyesinin üretimini artırmalıyız. Patentini aldığımız zaman Çandır fasulyesini Türkiye'ye tanıtacağız" dedi.