Başkan Oğuz'dan çağrı: Sigortanızı yaptırın

DEMRE Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, yönetim kurulu üyeleriyle ilçedeki üreticileri ziyaret ederken, özellikle sera üreticilerine, "Kış geliyor. Bir ekmeğinizi az alın. Ama mutlaka...

Başkan Oğuz'dan çağrı: Sigortanızı yaptırın
27 Ekim 2020 - 10:28
DEMRE Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, yönetim kurulu üyeleriyle ilçedeki üreticileri ziyaret ederken, özellikle sera üreticilerine, "Kış geliyor. Bir ekmeğinizi az alın. Ama mutlaka seranıza, portakal bahçenize TARSİM sigortası yaptırın" çağrısında bulundu.

Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, yönetim kurulu üyeleriyle yeni ekim dikim sezonunda sera üreticilerini ziyaret etmeye başladı. Başkan Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, şu ana kadar Demre'nin 17 mahallesinden 12'sinde 2 bine yakın üreticiyi ziyaret etti. Her üreticiye yeni sezon hediyesi götüren Başkan Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, Demre'ye bağlı Çağman Mahallesi'nde yaptıkları ziyarette üreticilere bir çağrı yaptı.

Başkan İbrahim Oğuz, "Önümüzde kış mevsimi geliyor. Daha kış mevsimi gelmeden Kumluca ve Finike ilçelerimizde meydana gelen afette üreticilerimizin mağduriyetini hep birlikte yaşadık. Hep birlikte üzüldük. Biz oda olarak çiftçilerimize bir çağrı yapmak istiyoruz. Ne olur, evinize günlük bir ekmek eksik alın. Bir lokma eksik yiyin. Ama seranızı, portakal bahçenizi mutlaka TARSİM'e sigorta yaptırın. Doğal afet mevsimi başlıyor. Ne olur geç kalmadan sigortanızı yaptırın. 'Benim serama bir şey olmaz, daha kışa zaman var' deyip gecikmeyin. 'Devlet yardım ediyor' diye avunmayın. Devletimizin yapacağı yardım, sizin zararınızın yanında devede kulak kalır. Geçen yıllarda ilçemizde de yaşanan afetlerde bunun örneğini çok gördük. '3 yıldır sigorta yaptırdım. Bir şey olmadı. Bu yıl yaptırmamıştım' deyip mağdur olan çok üreticimizi gördük. Geçen yıl sigorta yaptıran üreticilerimiz bu yıl sigortasını yenilemeyi unutmasın. Nasıl arabamıza kasko sigortası yaptırmadan binmiyorsak, seramıza, portakal bahçemize sigorta yaptırmadan üretim yapmamız olanaksız hale geldi. Acı çekmek, kış günlerinde rahat uyumak istiyorsak mutlaka sigorta yaptıralım. Ayrıca sigorta bedelinin yüzde 50'den fazlasını devlet karşılıyor" dedi.

Demre'de son tespitlere göre 16 bin dekar kapalı sera alanı olduğunu aktaran Başkan Oğuz, "Bunun 11 bin 800 dekarı çiftçi kayıt sistemine kayıtlı. Geçen yıl 16 bin dönüm seranın 6 bin 713 dekarı TARSİM'de sigortalıydı. Bu rakamı çok yukarılara, hatta tamamına taşımak zorundayız. Ayrıca çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırmayan üreticilerimiz, bu kayıt sistemine girsin, devletin sağladığı desteklerden yararlansın. Ayrıca çiftçi kayıt sisteminde olmayan üreticilerimiz devlet desteğinden yararlanamadığı gibi TARSİM'e sigorta da yaptıramıyor" diye konuştu.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum