BARIŞ BAHANE İŞGAL ŞAHANE

ABD VE İSRAİL’E “KÖKLÜ” PROTESTO

BARIŞ BAHANE İŞGAL ŞAHANE
03 Şubat 2020 - 19:00
KöklüDeğişim Antalya İl Temsilciliği üyeleri tarafından,ABD'nin sözde Orta Doğu barış planı protesto edildi. Grup adına açıklamaya yapan Abdulsamet Dönmez,Trump'ın 'Yüzyılın Anlaşması' olarak nitelediği sözde barış planının Filistin davasını tasfiye etmeyi hedeflediğini söyledi.

ABD Başkanı Trump'ın geçtiğimiz hafta içerisinde İsrail Başbakanı BinyaminNetanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında açıkladığı ve 'Yüzyılın Anlaşması' olarak nitelendirdiği Orta Doğu barış planına tepkiler dinmek bilmiyor.

ABD’NİN İHANET PLANI
Trump, toplantıda yaptığı konuşmada, "Kudüs, İsrail'in bölünmemiş başkenti olarak kalacaktır. İslam dünyası 1948’de İsrail'i tanımak yerine savaşmayı tercih ederek yaptığı yanlışı artık düzeltmelidir" ifadelerini kullandı. Filistin’e koşullu bir bağımsız devlet öngörüp yeni plan için 4 yıllık bir süre tanıyarak birçok kesimi rahatsız eden bir plan ortaya koyan Trump’un kararına Antalya’dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Köklü Değişim Antalya İl Temsilciliği üyeleri, Muratpaşa Camii avlusunda bir araya gelerek,ABD'nin sözde Orta Doğu barış planını protesto etti. Ellerinde 'İşgal altındaki İsra ve Miraç topraklarını kurtaracak ordular nerede' yazılı döviz ve 'Yüz yıl değil, bin yıllık plan yapsanızda, Kudüs bizimdir ve bizim kalacak' yazılı pankart bulunan grup, basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.Grup adına basın açıklamasını okuyan ve Trump'ın 'Yüzyılın Anlaşması' olarak nitelediği sözde barış planının Filistin davasını tasfiye etmeyi hedeflediği belirten Abdulsamet Dönmez, şöyle konuştu:

ZİLLET DOLU BİR ANLAŞMA
"Kudüs ve Mescidi Aksa, kınama mesajları ile kurtulamaz. Planın içeriğine bakıldığında Kudüs'ün bir bütün olarak Yahudi oluşumunun başkenti olacağı, Filistin'e de devlet olabilmek ve gerekli şartları yerine getirebilmek için 4 yıllık bir süre tanındığı geçmektedir. Mukaddes dolu beldenin 4'te 3'ü Yahudilere teslim edilecek. Yani anlaşma baştan aşağı tüm maddeleriyle zillet dolu bir anlaşmadır.Onların bu açıklamaları korkak ve pısırık Arap yöneticilerini ve ABD müttefiki liderleri belki sevindirdi. Ama Müslümanlar olarak bizim öfkemizi daha da güçlendirdi.Bu sebeple Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde bu kirli plana karşı tavrımızı ortaya koymak için toplanıyoruz.Yüz değil bin yıllık plan yapsanız da Kudüs bizimdir ve bizim kalacak.”
 
Ramazan BOZCA, Fotoğraf: Murat ESENTEKİN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum