Arıcı'dan valilere 'Passolig' sitemi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı, “Passolig’i olmayan öğrencileri valilerin talimatıyla maça alıyoruz. Ama kanun passolig istiyor. Bu durum beni çok üzüyor” dedi

Arıcı'dan valilere 'Passolig' sitemi
27 Kasım 2019 - 19:10
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölge Müdürü Ahmet Köksal’ın düzenlediği tanışma toplantısına TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı, TFF İl Temsilcisi İsmail Şener, Türkiye Futbol Saha Komiserleri Şube Başkanı Yücel Değirmenci, Faal Futbol Hakemleri Antalya Şube Başkanı Melehat Öğretmenoğlu ve yardımcısı Gökhan Candan, TFF Uzmanı Sibel Bal ile Antalya’da bölge temsilciliği yapan Alaattin Özcan, Cengiz Özen, Ahmet Sağlam, Ender Okşar, Adnan Kurt, Meryem Haldan, Abdullah Keleş, Erhan Süyek, Eren Eroğlu, Yusuf Erdemir katıldı.

‘BEN YAPTIM OLDU’
Toplantıda konuşan Arıcı, “1974 yılından beri futbol ailesinin içerisindeyim.  Futbol camiasına girişim resmi olarak saha doktorluğu ile başladı. 1978 yılında da hakem oldum. TFF Temsilciler Kurulu Başkanlığı görevine ilk başladığım yıl herkesi tanımaya çalıştım. İnanın bazı kararları alırken çok üzüntü duyduğum zamanlarım oldu. Benim dışımda gelişen TFF yönetiminden kaynaklanan olaylarda olmuştur. Bazı şeyler vardır ki ‘ben yaptım oldu’ deniliyor. Mesela bunu böyle yapacaksınız diye yukardan talimat geldiğinde yapmak durumunda oluyorsunuz. Sizi de oraya getiren bir erk var ve o erke karşı sorumlusunuz. Onun için çekip gidemiyorsunuz bazen. Benim klasman dışına çıkarmam gereken kişileri ne yazık ki yükseltmek durumunda bile kaldım. Devre arasında maçı bırakıp giden temsilci bile oldu. O gün Başbakan aniden havaalanına gelmesi gerekiyormuş, o temsilci arkadaş da maçı terk edip oraya gidiyor. Normal şartlarda görevi bırakıp giden arkadaşla çalışmamamız gerekiyor. Bunu TFF başkanına götürdüğünüzde bırakın çalışmamayı bir üst klasmana çıkarma durumu bile oldu. Bunlar Allah’a şükür son 2 yıldır olmuyor. Kuralları belirli kalıplara oturtmaya çalışıyoruz” dedi.

‘EN ÇOK CEZAYI YILDIRIM ALDI’
Göreve geldiğinde neler yaptığını anlatan Arıcı, “Göreve geldiğimde yaptığım ilk icraatlardan biri maçlara elimden geldiği kadar gitmemek oldu. Çünkü ben TFF’yi temsilen oraya temsilciler yolluyorum.  Bir de benim gitmem kafada soru işaretleri yaratabilir diye düşündüm. Bir de şöyle bur durum vardı; temsilciler kendi illerindeki maçlara gitmiyordu. Komşu illerdeki maçlara gidiyorlardı. İzmir’de bir temsilcimiz vardı, kendi illerindeki maçlara gitmiyor, Manisa’daki maçlara gidiyordu. Komşu illere gidildiğinde yol parası adı altında harç verilirdi ona bile tamah etmiş durumdalardı. Biz bunu ortadan kaldırdık. Ben gönderdiğim temsilcilere hep şunu diyorum gördüğünüzü, duyduğunuzu bize rapor edin yeter. Ben bugüne kadar hiç bir arkadaşımı maç öncesi ve sonrası aramamışımdır. Yanlış bir izlenime yol açmamak için. Mesela Trabzon yönetimi beni çok suçlar. Fenerbahçeli oluşumdan dolayı. Ama araştırsınlar benim dönemimde en çok cezayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım almıştır” şeklinde konuştu.

‘CEZA VERİLECEKSE VERİLMELİ’
Hatay ve Kahramanmaraş’ta yaşanan iki olay hakkında konuşan Arıcı, “Geçen bir olayla karşılaştım Hatay’da. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı devre arasında ve maç sonunda akreditasyon kartı olmamasına rağmen soyunma odasına indi. Sonradan öğrendik ki başkasının akreditasyon kartını kullanmış. Ve bu olay raporlarda belirtiliyor. Hatta bu rapor savcılığa da verildi. O olayda temsilci bir arkadaş bize başkanla görüşmemizi ima ediyor. Ben kabul etmedim. Kim olursa olsun kurallara uyulmazsa rapora yazarız. Sonra bize onu ima eden arkadaşa belirli bir süre görev vermedim. Biz bir düzen sağlamaya çalışıyoruz. Kurallar ne diyorsa herkes uymalı. Geçen hafta Kahramanmaraş’ta bir partinin genel başkan yardımcısı yeşil sahaya girip milleti selamlıyor. Buna hakkı yok. Çünkü maç geç başlamış oluyor. Ben de arkadaşlara raporunuza yazın dedim. Ortada bir yanlış varsa düzeltilmeli. Ceza verilecekse verilmeli” diye ifade etti.

‘GEREKİRSE HERKESLE TARTIŞIRIM’
Valilere de bir sitemde bulunan Arıcı sözlerini şöyle tamamladı:
“Beni üzen noktalardan biri de valilerimizin bize gönderdiği öğrenci ve KYK yurdu öğrencilerin listesi. Passolig’i olmayan öğrencilerin valilerin talimatıyla maça alıyoruz. Ama kanun Passolig istiyor. Bu durum beni çok üzüyor. Ben de İçişleri Bakanlığına yazı yazdım. Durumun düzeltilmesi için. Madem valiler spora teşvik için böyle bir uygulama yapıyor.  Fonlardan o öğrencilere Passolig Kartı çıkartabilirler. Kanunları uygulamak için kim olursa olsun tartışırım.”

ARICI’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Arıcı’dan sonra söz alan TFF Bölge Müdürü Köksalan, “Türkiye’nin hiç bir stadında TFF ye ait bir oda yok. Ama bizim böyle bir imkanımız var. Bu odada biz de temsilci kardeşlerimizi ağırlıyoruz. Buradan faydalanmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Ben sizden çok daha önce temsilcilik yaptım. Türkiye’nin 7 numaralı temsilcisiydim. Ama beni görevden kayınbiraderim Orhan Sakallı uzaklaştırdı. Temsilcilik çok ulvi bir şeydir. O zaman saha komiserleri bizden fazla para alırlardı. Temsilcilik para değil, gönül işidir. Sayın Arıcı'nın da bu noktalara gelmemizde çok etkisi vardır. Tabiri caizse oksijenimiz suyumuz oldu kendisi. Hepinizin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haber merkezi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum