ANTALYASPOR KRİTİK VİRAJDA

KONYASPOR İLE 43’ÜNCÜ RANDEVU

ANTALYASPOR KRİTİK VİRAJDA
31 Ocak 2020 - 20:06
Süper Lig’in 20’inci haftasında Antalyaspor ve İttifak Holding Konyaspor 43.kez karşı karşıya gelecek. Antalya Stadyumu'nda yarın saat 14.00'da başlayacak olan mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Kırmızı beyazlılar rakibini mağlup ederek, tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyor.

Ligin ilk yarısında bekleneni veremeyen Antalyaspor, devre arası ve ara transfer döneminde yaptığı takviyelerle ikinci yarıya ümitli başladı. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Yukatel Denizlispor'u 3-0 mağlup ederek puan cetvelinde düşme potasının bir basamak üstüne yükselen kırmızı beyazlılar bu yükselişi sürdürmek için sahasında Konyaspor'u konuk edecek. Ligin 6'ncı haftasında evinde BTC Türk Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup eden ve bu maçın ardından sahasında hiç galibiyet alamayan kırmızı beyazlılar zorlu Konyaspor maçından sahadan 3 puanla ayrılarak taraftarına galibiyet sevinci yaşatmak istiyor.

13 MAÇ, BERABERE BİTTİ
Kırmızı-beyazlılar bugüne kadar yeşil-beyazlı takımla toplamda 42 kez karşılaşırken, Süper Lig’de ise 19. kez karşı karşıya gelecek. Spor Toto 2. Lig'de 22 kez, Türkiye Kupası'nda 2, Spor Toto Süper Lig'de 18 ve 1 kez de hazırlık maçında karşı karşıya gelen iki takımın toplamda mücadelesinde Antalyaspor 12 galibiyet, 13 beraberlik ve 17 mağlubiyet aldı.

SÜPER LİG’DE, KONYA ÜSTÜN
Süper Lig’de ise 19'uncu kez karşılaşacak olan Antalyaspor ile Konyaspor 8 karşılaşmadan beraberlikle ayrılırken, 3 mücadeleyi Antalyaspor, 7'sini ise Konyaspor kazandı. İki takımın sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan maçta taraflar sahadan 2-2 eşitlikle ayrılmıştı.Konyaspor ile Antalyaspor arasında en çok skor 15 maç ile 1-0 olarak istatistiklere yansıdı. İki takım arasında 7 maç 2-0, 6 maç 1-1, 5 maç 0-0, 3 maç 2-1, 2’şer maç 3-1 ve 3-0, 1’er maçta 2-2 ve 3-2 sona erdi.

KRİTİK MAÇ ÖZKAHYA’NIN
Antalya Stadyumu'nda yarın saat 14.00'da başlayacak olan mücadeleyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya’nın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Süleyman Özay yapacak. Mücadelenen dördüncü hakemi Mustafa İlker Coşkun olurken, Abdulkadir Bitigen VAR,  Yasin Kol AVAR hakemliğini üstlenecek.Halis Özkahya, bugüne kadar kırmızı beyazlıların 26 maçında düdük çalarken, kırmızı beyazlılar bu mücadelelerde 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.Özkahya, Antalyaspor’un iç sahada oynadığı 15 maçta görev alırken, bu mücadelelerde Akdeniz ekibi 6 galibiyet,  5 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

ANTALYASPOR’DA 3 EKSİK
Akdeniz ekibi Antalyaspor’da zorlu Konyaspor maçı öncesi cezalı oyuncu bulunmazken, Bahadır Öztürk, Adis Jahovic ve Nazım Sangare’nin sakatlıkları nedeniyle kritik maçta forma giyemeyecek. Kırmızı beyazlıların sahaya, "Boffin, Celustka, Veysel Sarı, Fedor Kudryashov, Bünyamin Balcı, Yekta Kurtuluş, Hakan Özmert, Amilton, Sinan Gümüş,Paul Mukairu  ve Leschuk” on biriyle çıkması bekleniyor.Öte yandan, karşılaşmanın tüm bilet gelirleri Elazığ'daki depremde zarar görenlere bağışlanacak.
 
ANTALYA’DAN KONYAPROVASI
Süper Lig Cemil Usta Sezonu 20. hafta maçında İttifak Holding Konyaspor'u konuk edecek olan Antalyaspor, bu karşılaşmanın hazırlıklarını yaptığı son antrenmanla tamamladı. Kırmızı beyazlılar, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'ndeki antrenman öncesi fitness salonunda çalıştı. Yukatel Denizlispor maçında sakatlanan ve elmacık kemiğinden ameliyat olan Adis Jahovic de fitness salonunda çalışmalara başladı. Antalyaspor, sahadaki antrenmanda ise İH Konyaspor maçının taktik provaları üzerinde durdu. Antrenmanı; Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ile Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı Başkanı Fikret Öztürk de izledi.

 
Faruk ÇELİK, Ramazan BOZCA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum