Yeni yargı paketine tepki

Antalya Kadın Platformu üyeleri yeni yargı paketinin çocuk istismarını meşrulaştırdığını iddia ederek basın açıklaması düzenledi

Yeni yargı paketine tepki
10 Kasım 2019 - 16:10
Antalya'da faaliyet gösteren çeşitli siyasi partilerin kadın kolları ve kadın dayanışma derneklerinin oluşturduğu Antalya Kadın Platformu, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla Attalos Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Üzerinde 'Çocuk istismarını yargı paketi ile meşrulaştıramazsınız' yazılı pankart açan çeşitli dernek ve siyasi partilere üye kadınlar, çocuk istismarının önünü açan, meşrulaştıran, kadınların haklarını gasbetmeye yönelik bir yargı paketi ile karşı karşıya olduklarını iddia etti.

GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Grup adına basın açıklamasını okuyan Derya Doğan, kadına yönelik şiddetin ve çocuk istismarının boyutlarının artarak devam ettiğini ileri sürerek, "Erken yaşta evliliğin önünü açan, istismarcıları evlilikle affederek istismarı meşrulaştıran, şiddetten kaçmak için boşanmaya kalktığında 'Nafaka yok, kendi imkanlarında geçin' demek kadınları şiddete, ölüme mahkum etmek demektir. Çocuklara ve kadınlara yönelik bu düzenlemeleri kabul etmiyoruz. Çocuk istismarının meşrulaştırılmasına, kadınların nafaka hakkının gasbedilmesine yönelik bu yasalara geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
Özge GÜRÜN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum