Muhammed Ali YURDAKUL

Muhammed Ali YURDAKUL


Dirildiğimiz ve şahlandığımız yer : “Çanakkale”

19 Mart 2016 - 00:02

Hasta adam diye isim takıp, propaganda yaptıkları, yıkmak için her türlü entrikayı düzenledikleri Osmanlı Devleti yeri geldi destanlar yazdı ve düşmanın oyunlarını bozdu. Hatırlayın 18 Mart 1915 yılında yedi düvelle düşmanlar boğaza dayandılar ve tüm harp tekniklerini uygulamak için en büyük gemileriyle çıkartma yaptılar. Hedef İstanbul. Onu almak ve Osmanlı’yı tamamen yok etmek gayeleri. Ruslar zor durumda, mutlaka yardım gerekiyor. Bu nedenle Çanakkale geçilmeli ve İstanbul işgal edilmeli planları yapılıyor. Sömürgelerinden topladıkları yüz binlerce askerle savaşa koyuldular. Tabi buraya gelenler nasıl bir diyara geldiklerini bilmiyorlardı. Özellikle İngiliz sömürgelerinden getirilenler Müslümanlardı. Savaş esnasında ezan sesini duyunca irkildiler. Oyuna geldiklerini anladılar ve saf değiştirdiler.
Anadolu’nun bağrından çıkmış er oğlu erleri o gün görmeliydiniz. Çanakkale geçilmez diye haykırıyorlar ve bir saniye sonra öleceğini bile bile kurşunun üstüne atlıyorlardı. Yeter ki vatan sağ olsun. O düşmanın istilasına uğramasın diye ölüme gülerek gidiyorlardı. Umurlarında değildi canları, gözlerini dahi kırpmadılar, bir an dahi tereddüt etmediler. Osmanlı’nın bu ölüm kalım savaşında vatan evladı etten duvarlar ördü yine de düşmanı geçirmedi. Yiğitler zor zamanlarda belli olur. Düşman ne kadar güçlü olursa olsun, isterse Zal oğlu Rüstem olsun mevzu vatan olunca onu da dize getirmek düşer. Anadolu insanı hürriyetine düşkün olduğu için vatanına kast edeni asla affetmez. Nitekim böylede oldu. O gün Allah Teala nusretini,yardımını ulaştırdı. Nusret Mayın gemisi  gece yarısı Çanakkale boğazına mayınları yerleştirdi. Bunu bir gölge gibi düşman gemilerinin yanından geçerek titiz bir şekilde yaptı. Yüzbaşı Hakkı komutasındaki mayın gemisi görevini yerine getirdi. Ertesi gün İngilizlerin dünyada böbürlenerek her savaştan bu gemilerle galip çıkarız dedikleri meşhur savaş gemileri boğaza girdi. Fakat onlar mayınlardan habersizdi. Mayınlar patlıyor ve düşman şaşkına dönüyordu. Diğer taraftan Seyit On başı 276 kg mermiyi ya Allah diyerek, ona sığınarak kaldırıyor,kemikleri ses çıkarsa da topun namlusuna sürüyordu. Topu ateşliyor ve top Fransız zırhlısı Ocean’a büyük zarar veriyordu. Büyük zayiat gören düşmanlar neye uğradığını bilemediler. Evet gerek karada , gerekse denizde gösterilen üstün gayretler ve fedakarlıklar sayesinde düşman Çanakkale’yi geçemedi. Anadolu’nun her vilayetinden gelen,yaşlısı, genci her nefer vatanı çiğnetmedi.
Çanakkale Zaferi büyük bir destandır. Bu ruhu iyi anlamak gerekmektedir. Eğer bu gün biz bu vatanda rahat rahat yaşıyorsak ve hürsek bunu Çanakkale Zaferine borçluyuz. Burası bu milletin yeniden dirildiği ve şahlandığı yerdir. Yüz binlerce vatan evladının kanlarını vatanları için feda ettikleri aziz topraklardır. Vatan için yapılan fedakarlığın  zirveleştiği, destanlaştığı Çanakkale’dir. Bu sayede Osmanlı yıkılmaktan kurtulmuştur. Savaşın seyri değişmiştir. Hepimiz Çanakkale’de şehit olan vatan evlatlarının torunlarıyız. Onlar bizlerin yaşaması için canlarını feda ettiler. Yeter ki vatan sağ olsun dediler. Şimdi nöbet bizde. Bayrağı bu şanlı ecdadın torunları olan bizler devir alıyoruz. Biz de aynı şuur ve idrak içinde olmalıyız. Demeliyiz ki kim bu vatana ters gözle bakarsa onun gözünü oyarız, kim vatana ihanet ederse onun yuvasını bozarız. Biz de vatan dedim mi akan sular durmalı. Şehit kanlarıyla alınmış bu vatanı korumak ve kollamak bizim en büyük görevimiz.
İkinci bir Çanakkale mücadelesi verdiğimiz bu dönemde aynı ruhu millet olarak yakalamak zorundayız. Ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Onların karşısında dimdik durmalı, bölücülüğe, ötekileştirmeye,teröre,sömürgeye karşı olduğumuzu tüm dünyaya haykırmalıyız. Öyleyse şimdi birlik olma zamanı. Bölmek isteyene Çanakkale’yi hatırlatıp dur deme vakti.
Bu millet oldukça, bu ezan okundukça Anadolu’da düşmanlar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ne yaparlarsa yapsınlar , ne oyunlar çevirirlerse çevirsinler karşılarında imanlı , vatansever insanları bulacaklardır. Yeni bir diriliş için öyleyse şimdi Çanakkale Zaferini anlama  ve anlatma zamanı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum