Mehmet YILDIRIM

Mehmet YILDIRIM


MUTLULUK KAYNAĞIMIZ AİLEMİZ 2

11 Mart 2016 - 00:03

Türkiye hepinizin bildiği gibi geçmişte çok büyük ekonomik darboğazdan geçti  yazar kasalar dönemin başbakanın önüne atıldığında yeni  28 Şubat’tan çıkılmış ülke çok iyi yöneltilirken alaşağı edilmiş toplamda o zamanın parasıyla beş yüz milyar dolar devletin parası batırılmıştı. Ayrıca seksenlerden itibaren terörle mücadelede çok yanlış yöntemlerle takriben bir beş yüz milyar parada buralara harcanmış genel toplamda bir milyon dolar para öyle ve böyle çarçur edildi. Terör bitti mi hayır Müslümanlardan kurtulabildiler mi hayır.
Aynı  zamanlar da Arjantin de ekonomik sıkıntılarla boğuşurken halk isyan etmiş ve ne kadar marketler varsa yağmalanmış halkta ciddi bir ayaklanma ve isyan söz konusuydu. Türkiye deki maddi sıkıntılar ve kaos Arjantin den kat be kat fazla olmasına rağmen bu ayaklanma ve yağmalamalardan eser yoktu. Sosyologlar ve toplum bilimcileri buna kafa yormuşlar ve titiz araştırmalar sonucunda şu kanata varmışlar Türk toplumunun aile yapısı çok güzel aile dayanışması kaynaşması çok çok güzel. Köy ayaklılar anne babasının veya eşinin anne babası aracılıyla evin ihtiyacının karşılanması borçlandığında hemen yardımlaşama birbirlerini koruma ve kollama Arjantin toplumuna göre çok fazla olduğu  için toplumumuz  bu sıkıntıları minimum seviyesinde geçiştirdi. Çözüm neymiş çok sağlam bir aile yapısı.
Evet değerli arkadaşlar bu toplum parasını evini tarlasını işyerini velhasıl nakit e çevirebileceği neyi varsa kaybetmiştir veya kaybedebilir de ama en zor dönemlerde bile güçlü aile yapısıyla Allahın izniyle bu ve bunun gibi sıkıntıları rahatlıkla aşar, aştığı taktirde bu güç daha da kuvvetlenir bunu unutmayalım.  Bunu batılı toplum mühendisleri çok iyi bildikleri için bu toplumu çökertmek için tam on ikiden yani aileden vurmuşlardır. Bu gün bu toplumun içinde hiç beklemediğimiz kişiler mahkeme kapısında boşanmayla meşguller niye niçin neden.
Türkiye de boşanmada Antalya yüzde yetmiş iki ile birinci sırada neden acaba hiç kafa yorduk mu? Hiç evelemeden gevelemeden söyleyeyim maddi yönden hayat standartlarımız çoğaldıkça yani paralarımız yatlarımız katlarımız son model arabalarımız aynı oranda aile yapımıza yansımıyor. Niye acaba halbuki ‘’para var huzur var’’ sloganlarının bir hayli revaçta olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Demek ki yanlış mış para ile saadet olmazmış. Mücahitlerimiz zengin olunca ilk önce İslami semtler olarak bilinen yerleri terk etti. Evini değiştirdi arabasını değiştirdi konuşmalarını hatta gazetelerini değiştirdi kılık kıyafetini değiştirdi. Sakallı olanlar sakallarını bıyıklı olanlar bıyıklarını kesti bayanlarımız bol ve uzun giyerlerdi şimdi çok dar dolama sıkma başörtüler moda oldu Biraz cesur olanlar hanımını boşadı hanımını değiştirdi birçoğu gizli ikinci evlilikler yaptı. Ne oluyordu bizlere biz dünün ideal mücahit abileri değil miydik dünyevileşme bu kadar mı etkileyecekti bizleri. Bütün çocukları evlilik çağına gelmiş onları evlendirmek için kılını kıpırdatmayan bir arkadaşım eşini boşayıp kendinden 20 yaş küçük bir bayanla evliliğini yapacakken çok zor mani oldum.
Halbuki bizler gerçekten 25 sene önce çok ciddi maddi sıkıntılar içerisinden gelen bir kuşağız seksenler dizisinde kendimizden bir çok şeyi bulabiliriz. Fakirdik ama mutluyduk şimdi paramız var ama mutlu değiliz neden acaba. Değerli dostlar Hoca o kadar da karamsar olma sakın çok abartıyorsun demeyin. Bence ailemize yuvamıza gereken ehemmiyeti vermiyoruz. Bu toplumu dışardan bitirmeye yeminli kişiler sistemler ülkeler ideolojiler  aile yapımıza oynuyorlar. Hedefi hiç ıskalamıyorlar farkında değiliz ama yavaş yavaş ısınan kaynamaya yaklaştığında ölen bir kabın içerisindeki kurbağa örneğini hiç unutmayalım.
Dünya kadınlar gününün yeni kutlandığı günlerde kadının değerini bir güne sığdıran feminist ve kapitalist söylemlerden alacağımız hiçbir şey yoktur bizim. Bugün kadının etinin ve cinselliğinin ön plana çıkarıldığı bir dünyada kadınıyla erkeğiyle ve ailesiyle mutlu olacağı formül ancak ve ancak islamdadır buda böyle biline. Aile söyleyişimize devam edeceğiz inşallah. Ailece huzurlu ve sağlıcakla kalın. Allaha emanet olun.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum