YÖREX katılımcıları bu yıl 8. kez Antalyalılarla buluşmaya hazırlanıyor. 7 yıldır her buluşmasına şahitlik ettim.
Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, coğrafi ürünleri taşıyan marka ürünlerle bir büyük buluşmanın adı olmuştu.
YÖREX kendinden emin adımlarla yürümeye devam ediyor.
Gelelim biz bu yılki randevumuza, 13 Eylül Çarşamba YÖREX kapılarını açıyor.
İlk günü ıskalamam size de tavsiye ederim. Açılışa özel şovlar, yöresel etkinlikler, davetliler, eğlenceler, ev sahibi ve misafirlerin gülen yüzleri, şen kahkahaları görülmeye değer anlardır.
İlk gün biz gazeteciler ve fotoğrafçılar için vazgeçilmez ve unutulmaz bir gün olarak kayıtlardaki yerini alır, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'a bir öneride bulunmak istiyorum. Fotoğrafçıların foto safari düzenlemeye hazırlandığı fuarda çekilen fotoğraflardan bir sergimi açsak. Malum artık Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Antalyalılara armağanı sergi salonlarımız da var.
YÖREX'i dostlarım ve çocuklarımla ziyaret edeceğim. Bu hem çocuklara yöresel lezzetlerimizi tattırmak için aşılanması gereken bir vazife hem de alışveriş için benim adıma en ideal zamanlamadır. Her yıl adetim olduğu üzere Hatay zeytinini, Karadeniz kıyı köylerinden getirilen Manda yoğurdunu, Adananın şalgamını, Kars’ın gravyerini, Trabzon’un kuymağını, Aydın’ın incirini ve daha uzunca bir listeyi hanımla bir çırpıda almaya hazırım.
Çocuklar için ise YÖREX ayrı bir şölene dönüşüyor her yıl. Esnafın ve misafirliğin, ikramın, paylaşmanın ne demek olduğunu, alışveriş yaparken soğuk raflar yerine esnafın gözleriyle buluşmanın ve ürün hakkında sohbet etmenin ne olduğunu milyon bütçeli reklamlar yerine YÖREX’te yaşayarak öğreniyorlar.
17 Eylül Pazar günü buluşmam ise ne meslek aşkı, ne de lezzet yatırımı. Takvim yaprakları Pazar'ı gösterdiğinde Antalyalı bir ev sahibi olarak stantlarda kentime gelenlerle vedalaşma ve gelecek yıl yeniden buluşmak üzere randevulaşmamdan ibaret olacaktır.
YÖREX sadece alışverişin değil Türkiye’nin her yerinden yeni dostlar edinmenin de adıdır benim için.
Ben yedi yıldır bize yaşattığın her anı ve lezzet şöleni için teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.
Teşekkürler Ali Çandır.