Duran CELBİŞ

Duran CELBİŞ


TARIM, TİCARET, TURİZM

04 Haziran 2016 - 00:03

Antalya ekonomisi 3T olarak bilinir.
Geçtiğimiz haftalarda Antalya Borsası Başkanı Ali ÇANDIR bey’le Koza TV sivil bakış programı canlı yayın esnasında Antalya’da ki Ticaretin ülke geneline can verdiğini ulaşımın bile Antalya üzerinden sağlanıldığını belirtti. Görüyoruz ki tarım ve turizmde duraklamanın olduğu bunun için tarım konseyi olarak görüşmelerde bulunduklarını, Antalya milletvekilleriyle konuya ait görüşmelerde bulunduklarını aktardı. Turizm konusunda daha fazla turistin Antalya’mızı can verebilmesi için bir takım çözüm önerilerini ticaret oda başkanlarıyla ve turizmle ilgili mercilerle konuya ait sorunları konuştuklarını ve turizmle uğraşan girişimcilerin birlik içerisinde yapılan ve yapılacak olan planlamaya destek vermelerini kenetlenmelerini söyledi.
Diğer bir konu ise ülkemize can veren tarım sektöründeki sorunların nasıl giderebileceğimizi sorduk.
Çandır, öncelikle çiftçilerimizin birlik beraberlik içerisinde olmalarını kendi aralarında tarım örgütlenmesi yapmaları gerektiğini ifade etti.
Devletin bu konuda acil önlem planları yapılması gerektiğini aktardık. Çiftçilerimizin üretmiş oldukları sebzeyi Pazar bulamadıklarını girdi fiyatlarının fazla olduğunu söyledik.
Bu konuyla alakalı Sayın Çandır; girdi fiyatlarının gübrede, tarım ilaçlarının, tarımsal kullanılan kredinin yapılandırma yapılarak çiftçiyi en azından soluk alabilmesine yardımcı olunur dedi. 
Çiftçilerimizin yatırım konusundaki bankalardan almış oldukları kredilerin faizleri geçmiş yıllara nazaran daha uygun olduğu ama pazardaki sorunları aşılamayışı çiftçiyi zor durumda bıraktığını görüyoruz. Çözüm için tarım konseyi ve ticaret odası başkanlığınca görüşmede olduklarını Antalya milletvekillerimizle özellikle  Antalya da ki yürütülen çalışmaları tarım turizm ve ticaret konusunda bir arada olduklarını belirtti.
Son olarak Antalya’nın doğasına sahip çıkılması meselesi varki, Antalya da ki mermer ocaklarının doğayı yapısal olarak bozduğunu, mermer üzerindeki yapılan ticaretin, ocakların, doğayı tam anlamıyla bozduğunu söyledi.
Harabe olarak bırakılan mermer ocaklarının doğaya vermiş olduğu tahribat büyük ve yerine bir şey konulmadığı bozulan yapının onarılmadığı ve geleceğimiz olan çocuklarımıza gelecek adına kötü bir kent bırakılacağı, bunlarında önleminin şimdilerden alınmasını gerektiğini belirterek herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
Başka Antalya yok. Hepimiz Antalya sevgisinde buluşalım.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum