Duran CELBİŞ

Duran CELBİŞ


KIBRIS'TA TİCARET

14 Mayıs 2016 - 00:04

Geçtiğimiz haftalarda ticaret için Kuzey Kıbrıs’a seyahat ettim. Öncelikle bu konuda merakımı gideren dostum Hidayet GÜLTEKİN beye teşekkürlerimi iletiyorum.
Kıbrıs herkesin yaşamayı arzu edeceği yada tatilini yapabileceği bir yer. Tabi bizim açımızdan olaylar biraz daha farklı, burada tatilin dışında ticaretin nasıl olduğu gerçeğini öğrenmenin peşindeyiz. Para kazanmak herkesin ideali olsa da önemli olan Kıbrıs da gayrimenkul sektöründe hizmet verebilmek yeni bir vizyon edinebilmekti amacımız. Her işte olduğu gibi bismillah dedik bir yerden başladık.
Kıbrıs MÜSİAD Başkanı Okyay Sadıkoğlu’nu Kıbrıs’ta makamında ziyaret ettik.
Ziyaret esnasında Okyay beyden aldığımız bilgiler bizi bi hayli heyecanlandırdı. ‘’Ufuk da ışık göründü’’ Kıbrıs’a yapacak olduğumuz yatırımlar hakkında bize bilgiler verdi. Tabii bu konuşmalar esnasında beni ayrı bir heyecan sardı. Neden olmasın, bizim için ilk deneyim olacaktı. MÜSİAD Başkanı Okyay Sadıkoğlu; yapacağımız yatırımlar konusunda bize dikkatli olmamızı ve yatırımlarımızı tek tarafın kazancı olarak düşünmemizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin gelişmesi konusunda da yardımcı olacağını, rekabet konusundaki rakibinde güney Kıbrıs olduğunu aktardı.
SADIKOĞLU, sohbet esnasında rahmetli Rauf DENKTAŞ’ın bir sözünü aktardı. İnsan hayatının ve yaşamının uzun ince bir yol olduğunu, özgürlüğün ve bağımsızlığın, ürkek bir kuş’a benzediğini, bu kuşu ürkütmeden kaçırmadan yolumuzda ilerleyeceğimizi söylemiştir. Bu elimizdeki cevheri ve fırsatı kaçırmamamız gerektiğini belirtmiştir. İlerlemek ve gelişmek adına kararlı olduklarını Atalarımızın gitmiş olduğu yolda bizlerinde aynı yolu kullanacağını söyledi. Kıbrıs’a yararlı olabilecek her faaliyete destek vereceklerini de belirterek bu konunun Kıbrıs için önem arz ettiğini belirtmiştir.  Kıbrıs, Osmanlı coğrafyasına bakıldığında 1923 yılında Misakı millinin dışında kalan tek Osmanlı Türk  toprağıdır. Bugüne kadar emeği geçen herkesin takdire şayan olduğu ve unutmadığının da altını çizen SADIKOĞLU Kıbrıs’ın öneminin büyük olduğunu, ve ortak şirketlerinde kurulabileceği söyledi. 
Kıbrıs da  amaç sadece para kazanmak olmamalı.
Yapılacak olan yatırımlarla Kıbrıs’a yeni bir  vizyon getirilmeli. Kıbrıs’a yatırım yapılması tarafındayız. Konut fiyatlarının uygun olduğunu aktardı. Kıbrıs’ın kalkınması için teşvik anlamında yatırımcıların yanındayız diyerek bizlere de destek verdi.
Haftaya Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros beyle paylaştıklarımızı ve Kıbrıs ekonomisine dair izlenimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum