TÜRK KIZILAY'DAN 'KURBAN' ÇAĞRISI

KURBAN BEREKETİNİ YIL BOYU YAŞATMAK İSTEYENLER…

TÜRK KIZILAY'DAN 'KURBAN' ÇAĞRISI
16 Temmuz 2019 - 19:06
Türk Kızılay Antalya Şube Başkanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesim kampanyasını açıkladı. 2007 yılından beri vekaletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yıl "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganını kullanacak.
2007 yılından beri vekâletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı, bu yılki kampanyasında hayırseverlere 'Kurban'ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye' sloganıyla sesleniyor. Antalya Türk Kızılay'ı da kurban vekaletleri için kolları sıvayıp çalışmalara başladı. Türk Kızılay Antalya Şube Başkan Av. Esra Özkoç, Ramazan ayı faaliyetleri ve Kurban Bayramı kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ KIZILAY’YA GÜLDÜ
Türk Kızılay olarak Ramazan ayı içinde düzenlemiş oldukları kampanya neticesinde Antalya’da pek çok ihtiyaç sahibine ulaştıklarını belirten Özkoç, “Hayırseverlerimizden gelen bağışlar sayesinde 1000 kadar temel gıda maddesini içerir gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yine bağışçılarımız sayesinde pek çok çocuğumuza bayramlık kıyafetler hediye ettik. Ramazan ayı içerisinde Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gören yaklaşık 1000 öğrenciye iftar yemeği verdik. Türk Kızılay olarak yetim çocuklarımızla ilgili özel bir hassasiyet duyuyoruz bu yüzden de Antalya’da ikamet eden yetimler ve ailelerinden oluşan 200 kişiyi bağışçılarımızla bir iftar yemeğinde buluşturduk” dedi.

KIZILAY’DAN EĞİTİME TAM DESTEK
Eğitime destek vermek adına da pek çok çalışma yaptıklarını ifade eden Özkoç, “Antalya’da faaliyet gösteren özel okulların yöneticileri ve öğrencilerinin desteği ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eğitim gördüğü okullarımıza eğitim malzemeleri götürdük. Biliyorsunuz, Türk Kızılay Antalya Şubesinde bir de ilkyardım eğitimleri veren işletmemiz var. Halkımızın, özellikle çalışanların, ilkyardım konusunda bilgilendirilmesini sağlamak ve kazalardan dolayı meydana gelen kayıpları önlemek ve azaltmak için yapılması gereken müdahalelerin anlatıldığı bu eğitimler neticesinde kişilere ilkyardım sertifikaları veriyoruz. Bu doğrultuda Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi ile Birliğe kayıtlı işyerleri ve bölgede faaliyet gösteren firma çalışanlarına ilkyardım eğitimleri verilmesi hususlarında iş birliği protokollerimizi imzaladık” diye konuştu.

KURBAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Genel Merkez tarafından açıklanan kampanya doğrultusunda önümüzdeki Kurban Bayramı için çalışmalara başladıklarını anlatan Özkoç, “2007 yılından beri vekâletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Kızılay, bu yılki kampanyasında hayırseverlere ‘Kurban’ın bereketini yıl boyu yaşatıyorsan hilal olsun Türkiye’ sloganıyla sesleniyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, bu sene de kurban etlerini yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu sofralarında ete kavuşacak. Kızılay bu yıl, Türkiye de dahil 51 ülkede vekâlet sahipleri adına kurban kesecek. Kızılay’ın ‘Kurban’da Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek” dedi.

KURBAN VEKALET BEDELİ AÇIKLANDI
Türk Kızılay Antalya Şube Başkan Av. Esra Özkoç, şöyle devam etti:
“Vatandaşlarımız, 168 Çağrı Merkezinden 7/24 Bağış yapabilecekler. Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 850 Lira öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için 725 Lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılay Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, İnternet bankacılığını, Mobil bağış uygulamasını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler.

BAĞIŞÇILARIN KIZILAY'A GÜVENİ TAM
“Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da faydalanabilecekler. Tüm bu süreçlerde bizler için çok önemli olan bir diğer husus ise şeffaflık. Türk Kızılay olarak, vatandaşlarımızın bağışları bize ulaştığı andan itibaren tüm aşamalardan kendilerini haberdar edeceğiz. Kesimler yapıldığında cep telefonları ve e mail adresleri üzerinden bağışçılarımıza bildirimler yapılacak ve böylelikle bağışçılarımız her aşamadan haberdar edilecek. Tüm bağışçılarımıza Türk Kızılay’a duydukları güven ve gösterdikleri teveccüh için teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
 
                                                              
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum