Tarihi çeşme yeniden suya kavuştu

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, İbradı ilçesi Ormana Mahallesi’nde bulunan 133 yıllık tarihi çeşmeye sahip çıktı

Tarihi çeşme yeniden suya kavuştu
15 Ağustos 2019 - 17:41
Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, İbradı ilçesi Ormana Mahallesi’nde bulunan 133 yıllık tarihi çeşmeye sahip çıktı.
 
Antalya’nın İbradı ilçesi Ormana Mahallesi'nde Osmanlı İmparatorluğu döneminde de faaliyette olan tarihi İpek yolu üzerindeki 133 yıllık çeşme, ASAT ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası yeniden suya kavuştu. Söğüt Dağından Hökes mevkiine Ormanalı bir hayırsever tarafından 6 km uzunlukta 'Horasan Harcı' yöntemiyle yapılan kanalla suyu getirilen çeşmenin, yapı tahribatı ve yıpranmadan dolayı zamanla su kanalları zarar gördü. 1942 yılında 6 km hat, demir borularla yeniden yapıldı. Başlar Mahallesi ile Ormana Mahallesi arasında 2016 yılında Karayolları tarafından başlanan yol yapım ve asfaltlama çalışmasında ise bu hat zarar gördü ve çeşmeye su akışı kesildi. ASAT ekiplerince Ormana Mahallesi muhtarının da ilgisi ve desteğiyle hattın zarar gören 260 metrelik kısmı yenilendi. Çeşmeyi atıl vaziyetten kurtaran ASAT, çeşmenin kurnasına su akışını yeniden sağlayarak tarihi mirasa sahip çıktı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum