SUYA YÜZDE 20 ZAM

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20 oranında suya zam yapıldı. Yeni dönemde öğrenci evlerinin 5 tonluk su kullanımından ücret alınmaması kararı da verildi.

SUYA YÜZDE 20 ZAM
13 Eylül 2019 - 18:37
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Antalya Su ve Atıksu (ASAT) Genel Müdürlüğü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında genel kurul toplantısında CHP Grubu, suya yüzde 20 oranında su yapılmasına yönelik teklif sundu. Teklif, AK Parti ve MHP'nin karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Genel kurulda, öğrencilerin kullandığı evlerdeki 5 tona kadar sudan ücret alınmaması kararlaştırıldı. CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, mevcut yatırımların sürmesi için zorunlu bir düzenleme yapmak zorunda olduklarını söyledi. Filiz, "Bu sadece bize özgü değil, birçok ilde yüzde 25 dolayında zamlar uygulandı. Bu güncelleme yapılmak zorundaydı. Susuz köylere ulaşmak bu düzenleme şart" dedi.
 
'EN UCUZ İÇERKEN, EN PAHALI İÇEN KONUMUNA DÜŞTÜK'
Zamma hayır oyu kullanan AK Parti'nin Sözcüsü Ali Çetin ise ASAT'ın 351 milyon alacağı olduğunu söyledi. Çetin, "Bu rakamlar az değil. Önceki dönemde 5 yıl boyunca suya yüzde 39'luk zam yapılmıştı. Geçmişte de yatırımlar yapıldı. Enerjideki artış su maliyetine yüzde 15 olarak yansımıştı. En ucuz suyu Antalya içerken şimdi en pahalı su içer duruma geçeceğiz. Zammın mantıklı olduğunu düşünmüyoruz. Antalya'ya yüksek zam yapan belediye başkanı konumuna düştünüz" dedi. Öte yandan Ali Çetin, Büyükşehir Belediye Meclisi canlı yayınlanırken, ASAT Genel Kurulu'nda canlı yayın yapılmadığına yönelik eleştiride bulundu.
 
TÜTÜNCÜ'DEN 'ZAM YERİNE ALACAKLARI TAHSİL EDİN' ÖNERİSİ
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise Tütüncü, ASAT'ın alacaklarının toparlanması durumunda zamma gerek kalmayacağını söyledi. Tütüncü, "Elektriğe gelen zamlardan bahsediyorsunuz. Elektriğin, suya yüzde 15 oranında maliyeti var. O halde suya yapmamız gereken zam oranı yüzde 15.4 olması gerekiyor. Zamla belediye her yıl 15 milyon liralık katkı sağlayacak. Bu parayı 351 milyonluk alacak içinde aramalısınız" dedi.
 
BÖCEK ELEŞTİRİLERİ YANITLADI
Eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediyenin geçen dönem ASAT'ın 230 milyonluk parasını kullandığını söyledi. Önceki dönem yapılması gereken zamların seçimler nedeniyle ertelendiğini kaydeden Böcek, "Enerjiye yüzde 90 üzerinde zam geliyor. Seçime giderken niye alacakları vatandaşlardan almadınız? İlgili bürokratlar yüzde 35 oranında zam yapılmazsa ASAT'ın ayakta duramayacağını söyledi. Bu fiyatları her yönüyle masaya yatırdık. Yeri geldiğinde su zammına muhalefette otururken 'evet' dediğimiz oldu. Mevcut borçlardan dolayı zam yapıyoruz. Biz doğruları yapmaya devam ediyoruz. Suları olmayan köyler var. Köyler mahalleye dönüştü. Suya siyasi yaklaşmayın. Antalya yılda 70 milyon faiz ödüyor" diye konuştu.

DHA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum