Serik'te E-Sınav merkezi açıldı

ANTALYA'nın Serik ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav merkezi törenle açıldı. Serik'te Yunus Emre Anadolu Lisesi binasının bir bölümü hayırsever iş insanı İbrahim...

Serik'te E-Sınav merkezi açıldı
03 Aralık 2021 - 16:56
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav merkezi törenle açıldı.

Serik'te Yunus Emre Anadolu Lisesi binasının bir bölümü hayırsever iş insanı İbrahim Şahin tarafından yaptırılan tadilat sonrası yapılan düzenlemeyle E-Sınav merkezine dönüştürüldü. Merkez törenle açıldı. Törene Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ayhan Aktürk, daire müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Kaymakam Kurdoğlu, Serik'te her yıl 6 bin öğrencinin sınıavlara girebilmek için Antalya'ya gittiğini dile getirdi. Kurduoğlu, merkez sayesinde öğrencilerin ilçede sınava girebileceği için emeği geçenlere teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de sınav merkezi hakkında bilgi verdi. Ekiz, "İlçede Motorlu Taşıtlar Sınavı (Mtsk) sınavları için yıllık 4 bin öğrenci ve 2 ayda bir yapılan kalfalık ve ustalık sınavları için öğrenciler Antalya'ya gidiyordu. Yaklaşık 6-7 bin öğrencimiz artık burada sınava girecekler. Hayırsever iş insanı İbrahim Şahin tarafından tadilatı yapılan binamızı hizmete açıyoruz" diye konuştu.

Hayırsever iş insanı İbrahim Şahin ise ilçede yaptırdıkları ortaokulun ardından sınav merkezi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Enver Aputkan ise şunları söyledi:

"Son zamanlarda ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz E-Sınav merkezinin ilçemize açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye olarak her zaman bu gibi hizmetlere destek vermek bizim görevimiz. Hayırseverlerin bu tür hizmetlere yönelmesi bizleri mutlu ediyor. Hayırsever kardeşimize bu genç yaşta bu tür yardımları yapması ayrıca önemli kendisine teşekkür ediyoruz. Bu hizmet sayesinde ilçemizden sınava girecek öğrencilerin ilçe dışına gitmesi sorunu çözüldü. Bundan sonra sınavlarımız burada yapılacak."

E-Sınav Merkezi protokol tarafından kesilen kurdelanın ardından hizmete açıldı. Kaymakam Kurdoğlu E-Sınav Merkezi'nin yapılmasına katkı sağlayan iş insanı İbrahim Şahin ve Belediye Başkanı Enver Aputkan'a plaket verdi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum