Şenliğin güvenliğini jandarma sağladı

Şenliğin güvenliğini jandarma sağladı
03 Ağustos 2022 - 11:00

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde bu yıl 3'üncü düzenlenen Toroslar Yayla Şenliği'nin güvenliğini görev yapan 100 jandarma personeli sağladı.

Gazipaşa merkeze 55 kilometre mesafede 1800 rakımlı Toros Dağları'nın eteklerindeki Günnercik Yaylası'nda düzenlenen Toroslar Yayla Şenliği'nin güvenliğini İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı 14 asayiş timi, 2 jandarma trafik timi, 2 jandarma komando timi, 2 KOM unsuru, 2 istihbarat unsuru, JASAT timi, bomba arama köpeği ve uyuşturucu arama köpeği unsuru olmak üzere toplamda 100 Mehmetçikle sağlandı. 3 gün süren ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı şenliğin güvenlini sağlayan jandarma ekipleri, yayla girişinde kimlik kontrolü yaparak araçları aradı. Yaylanın hâkim noktasında komandolar görev aldı. Şenlik alanında belirli bölgelerine uyarıcı pankartlar ve sık sık anons yaptırılarak silahla ateş açılmaması konusunda vatandaşları bilgilendirici uyarılarda bulunuldu. Sivil jandarma personeli de şenlik alanında vatandaşın güvenliği için görev aldı.

Jandarma ekipleri şenlik alanında ve girişinde yaptığı kontrollerde tabanca, 12 kurusıkı tabanca ele geçirirken, 'kasten yaralama' ile ilgili 1 şüpheliyi yakalayıp, adli ve idari işlem yaptı.

FOTOĞRAFLI


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum