Sanat atölyeleri devam ediyor

Antalya'nın kültür ve sanat hayatına soluk kazandıran kentin en yeni kültür merkezi Türkan Şoray'da başlayan sanat atölyeleri, mart ayında da dopdolu bir programla devam ediyor. 14 Mart'ta 'Fotoğrafın Gücü' başlıklı atölyeyle Ferhat Özgür, 28-29 Mart'ta ise Dr. Öğretim Üyesi Ebru Nalan Sülün 'Koleksiyonculuk Rehberi'yle Türkan Şoray'da olacak

Sanat atölyeleri devam ediyor
10 Mart 2020 - 17:11
Muratpaşa Belediyesi'nin Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde kent sakinlerini sanat ürünlerini izleyicisi değil birer üreticisi haline dönüştürecek sanat atölyeleri çalışmaları mart ayında da devam ediyor. Martta, Türkan Şoray Kültür Merkezi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğinde iki önemli atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. Ferhat Özgür'ün 14 Mart Cumartesi 11.00-15.00 arasında düzenleyeceği 'Fotoğrafın Gücü' başlıklı atölyede taklit, belge olarak fotoğraf, tablo fotoğrafçılığı, cansız estetik, hayat olarak fotoğraf gibi sınıflandırmaları gerek kendi çalışmaları gerekse çağdaş sanat alanında öncülük etmiş diğer sanatçıların yapıtlarından örneklerle tartışacak. Atölye katılımcıları, daha sonra, özgün fotoğraf çalışmaları üretecek.

Türkan Şoray'da 28-29 Mart'ta Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Ebru Nalan Sülün, 'Koleksiyonculuk Rehberi' başlıklı bir atölye düzenleyecek. Atölyede koleksiyonculuğun geçmişi, gelişimi, koleksiyonculuktaki sorunlar gibi kavramlar değerlendirilecek. Atölye 28 Mart Cumartesi 17.30-19.30 ve 29 Mart Pazar 14.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek.

Şubatta da düzenlenen Senex Yaşlanma Çalışmaları Derneği'nin 'Her Yaş İçin Erişilebilir Sanat Atölyeleri' projesi kapsamında KöprüSanat'la birlikte gerçekleştirilen porselen ve tekstil üzerine desen çalışmaları atölyeleri martta da devam edecek. Porselen çalışması 19 Mart Perşembe, tekstil üzerine desen çalışması ise 20 Mart Cuma gerçekleştirilecek.

Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi sanat atölyeleri hakkında detaylı bilgi ve kayıt kültür merkezinin 350 07 48 numaralı telefondan alınabilir.
DHA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum