Rektör Özkan: Sizlerden beklentimiz büyük

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Yükseköğretim Kurumları (YKS) sınavında derece yaparak Tıp Fakültesi'ni tercih eden ve burs almaya hak kazanan 4 öğrenci...

Rektör Özkan: Sizlerden beklentimiz büyük
20 Eylül 2021 - 13:08
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Yükseköğretim Kurumları (YKS) sınavında derece yaparak Tıp Fakültesi'ni tercih eden ve burs almaya hak kazanan 4 öğrenci ile bir araya geldi.

Rektör Özkan, 2021 yılı YKS'de derece yaparak Tıp Fakültesini tercih eden ve burs almaya hak kazanan öğrenciler Berin Emreoğlu, Damla Sert, Nurullah Kayran, Tunahan Zorbaz ile bir araya geldi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aylin Fidan Korcum Şahin'in de hazır bulunduğu görüşmede Rektör Özkan, öğrencileri kutladı.

Rektör Özkan, "Tıbbı sadece hasta muayene etmek olarak düşünmeyin. Sizin gibi derece yapan öğrencilerin sadece hasta tedavi etmesi dünya için büyük bir kayıp aslında. O yüzden lütfen laboratuvar kısmı da aklınızda olsun. Farklı alanlarla birleştirilebilir. İlaç bulabilirsiniz, yeni bir yöntem geliştirebilirsiniz. Sizlerden beklentimiz büyük. Ne merak ediyorsanız neyi eksik hissediyorsanız eğitimle ilgili her zaman biz buradayız. İnşallah size iyi ki Akdeniz Üniversitesi'ni seçmişiz dedirtiriz" dedi.

AYLIK 3 BİN VE 2 BİN LİRA BURS

Dünyanın ilklerini gerçekleştiren ekibin yer aldığı Tıp Fakültesini tercih ederek hayatlarında önemli bir pencere açtıklarını söyleyen Rektör Özkan, öğrencilere eğitim hayatlarındaki 6 yılın kıymetini bilmelerini ve başarılı bir eğitim hayatı geçirmelerini diledi.

YKS'de sayısalda ilk bine giren ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih ederek yerleşen bir öğrenci, 3 bin lira ve ilk iki bine giren 3 öğrenci de sınıfta kalmamak şartı ile eğitim hayatları süresince 2 bin TL burs almaya hak kazanmıştı. 2021 yılı YKS sınavında derece yapan 14 öğrencinin tercihi Akdeniz Üniversitesi olmuştu. İlk kez hayata geçen burs uygulaması ile dil, sözel ve eşit ağırlık alanlarında ilk beş yüz ve sayısalda ilk bine giren öğrenciler aylık 3 bin lira; dil, sözel ve eşit ağırlık alanlarında ilk bin ve sayısalda ilk 2 bine giren öğrenciler ise aylık 2 bin TL burs ile ödüllendirildi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum