Rektör Öner, akademik yayın başarı listesinde

Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Web Of Science H-indeksi 15 ve üzerinde olan rektörler sıralamasına girdi.

Rektör Öner, akademik yayın başarı listesinde
16 Aralık 2019 - 17:11
Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Web Of Science H-indeksi 15 ve üzerinde olan rektörler sıralamasına girdi.
 
Bilim insanlarının performansını izlemek, bilimsel üretkenlik açısından ölçmek ve değerlendirmek için kullanılan H-İndeks verileri, bilimsel atıflara göre belirleniyor. 2005 yılında Jorge E. Hirsch tarafından geliştirilen sistem, sadece belirli bir sayının üzerinde atıf alınan yayınların dikkate alındığı bir ölçüt olarak kabul ediliyor. H-indeksi 10 olan bir akademisyenin, en az 10 atıf alan yayını varken, H-indeksi 5 olan bir başka akademisyenin atıf alan en az 5 yayını var anlamına geliyor. Yapılan çalışmaların ne kadar etkin olduğunu göstermesi açısından 'atıf' önemli bir ölçüt kabul ediliyor. Bir çalışmadan ne kadar bahsediliyor, ne kadar kaynak olarak gösteriliyorsa o çalışmanın da o denli önemli olduğu kabul ediliyor.
 
'ÜNİVERSİTEM ADINA MUTLUYUM'
Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Türkiye'de 23 üniversite rektörünün sıralamaya girdiği H-indeksinde yer aldı. Prof. Dr. Öner'in çalışmaları, bilimsel yayınlara kaynak gösterildi. Akademik çalışmaların üniversitelerin temel varoluş nedeni olduğunu söyleyen Rektör Mehmet Durdu Öner, H-indeksi sıralamasına girmesiyle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “H-indeks yaygın olarak bilimsel yayınların değerlendirilmesinde kullanılan endekslerden biridir. Önemli bilimsel veri tabanlarına giren dergilerdeki yayınlara yapılan atıflarla ilgilidir. Kısacası h-indeksin 15 olmasının anlamı, her birine en az 15 atıf yapılmış 15 yayının bulunduğunu belirtir. Böyle bir listede bulunmaktan üniversitem adına mutlu olduğumu belirtmek isterim."

DHA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum