Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Odası'nda 2019 değerlendirmesi

Serik Semt Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Akıllı, 2019 yılında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Odası'nda 2019 değerlendirmesi
11 Aralık 2019 - 17:50
Serik Semt Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Akıllı gazetecilerle bir araya geldi. İşler Caddesi'ndeki toplantıda 2019 yılını değerlendiren Mevlüt Akıllı, "Yapmış olduğumuz görüşmelerde esnaflarımız arasındaki eşitsiz ve adaletsiz yönetim anlayışını bir kenara koyarak, herkesin aynı hak ve eşitlik içinde yaşayacağı bir yönetim sergileme konusunda hem fikir olduk. Esnafımızın işgaliye ücretleri konusunda tuhafiye ve gıda bölümü esnafımızın metre bazında 2.00 TL olarak eşitleyerek, aradaki fiyat farkını ortadan kaldırdık. İşgaliye devir ücreti olarak pazar tezgah hakkını devir yapmaya çalışan esnafımıza turizm bölümünde 5.000 TL, yerli pazarcılarımızda 2.000 TL olan ücretleri yıllık işgaliye ücreti tutarı karşılığı alınması konusunda ortak noktada buluşarak esnafımızın rahatsız olduğu bu iki konuyu çözüme kavuşturduk" dedi.

Orta ve Gedik mahallelerinde muhtarların halktan gelen talepler doğrultusunda pazar açılması konusunda odaya yapmış oldukları başvuruyu belediyle istişare ettiklerini aktaran Mevlüt Akıllı, Gedik Mahallesi'ndeki kapalı alanın genişletilerek, açılması konusunda son aşamaya gelindiğini anlattı. Cuma günü kurulan pazarın genişletilmesi, pazar günü kurulan pazarın ise kapalı hale getirilmesi için yer temini konusunu çözdüklerini kaydeden Mevlüt Akıllı, "Belediye başkanımız ve ekibi sayesinde Serik esnafı ve halkı hak ettiği hizmeti alacaktır. Oda yönetimi olarak belediyemizle istişareleri daha sık yaparak hizmet noktasında belediyemize desteğimizi her zaman vermeye hazırız" diye konuştu.

DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum