Nakilli hastaların 'yeni yıl' coşkusu

'2020 ORGAN BAĞIŞI YILI OLSUN'

Nakilli hastaların 'yeni yıl' coşkusu
01 Ocak 2020 - 17:46
Antalya'da organ nakli bekleyen ve nakil olan kişiler, yılbaşı etkinliğinde bir araya geldi. Hastaların yeni yıldan ortak beklentisi 2020'nin 'organ bağışı yılı' olması.

Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar, 4'üncü yüz nakillisi Turan Çolak, nakil olan ve olmayı bekleyen kişiler, yılbaşı gecesini Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (AKBÖHONDER) Akdeniz Üniversitesi yerleşkesindeki binasında geçirdi, birlikte yemek yedi, müzik eşliğinde oynadı.

AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan, 2020'nin ülkeye barış ve sevgi getirmesini istediğini söyledi. Şahan, "Nakil bekleyen tüm arkadaşlarımıza organ bulunmasını temenni ediyorum. 2020 yılı organ bağışı yılı olsun" dedi.Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar ise "2012 yılında nakil oldum ve 8 yıldır her yılbaşını burada birlikte geçiriyoruz. Yeni yıldan dileğim 2020'nin organ nakli yılı olmasını diliyorum. Nakil bekleyen arkadaşlarımız inşallah nakil olur" diye konuştu.

ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
Türkiye'nin 4'üncü yüz nakillisi Turan Çolak ise her yıl organ nakli olan hastalarla birlikte yeni yıla girdiklerini, 2020 yılında hastaların iyileşmesini dilediğini belirtti.Eşiyle birlikte geceye katılan böbrek nakilli Sevgi Çağdaş, "Biz karı koca böbrek nakilliyiz. Diyalize girerken tanıştık ve sonrasında evlendik. 2020 yılında tüm nakil bekleyen arkadaşlarımın iyileşmesini istiyorum ve bağışın çoğalmasını istiyorum" dedi.Selahattin Çağdaş ise bütün organ bağışı bekleyen arkadaşlarının sabırlı ve inançlı olmasını ve 2020'nin tüm hastalara sağlık getirmesini istediğini söyledi.

DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum