MÜSİAD ışık tutuyor

KADIN GİRİŞİMCİYE ANLAMLI DESTEK

MÜSİAD ışık tutuyor
29 Ekim 2019 - 15:03
Ülke ekonomisine katkı sağlamak adına kadın girişimci sayısının arttırılmasını amaçlayan MÜSİAD Antalya Şubesi tarafından ‘Girişimci Kadın Olmak’ isimli panel gerçekleştirildi. Panelde girişimciliğin hukuki ve mali boyutunun yanısıra teşvik ve muafiyetler de paylaşıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Antalya Şubesi Kadın Çalışma Kurulu’nun ‘Girişimci Kadın Olmak’ isimli paneli; KOSGEB ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(AESOB) Temsilcilerinin ve MÜSİAD üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kadın girişimcileri ilgilendiren KOSGEB ve AESOB desteklerinin anlatıldığı panelin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Kadın Çalışma Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Ayşegül Tayyar Bekâr, kadın gücünün ekonomiye kazandırılma oranını arttırmak amacıyla bu paneli gerçekleştirdiklerini, iş kadınlarının potansiyellerini keşfederek girişimci yanlarını ön plana çıkarmalarının ülke ekonomisi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

KADINLAR KÜÇÜK YÜZDEYE SAHİP
Hem Türkiye’de hem de dünyada kadınların kayıtlı ekonomide küçük yüzdelere sahip olduğunu belirten Ayşegül Tayyar Bekâr, kadın girişimcilere yönelik görüşlerini şöyle aktardı:
“Kadınlarımız her zaman erkeklere oranla zor engellerle karşılaşırlar. Kadınlar, yeni durumlara rahat uyum sağlarlar. Yeni fikirlere açık olurlar. Gözlem yeteneklerini başarılı biçimde kullanırlar. Sorun çözme kapasiteleri gelişmiştir. İşbirliğini önemserler. Bu vasıflar, iyi bir eğitimle de birleşirse, başarılı iş kadınlarımız olabilir. Dünya’nın ve Türkiye’nin geleceği girişimcilerin gayretine bağlı o açıdan içimizdeki potansiyeli keşfedelim etrafımıza farklı pencerelerden bakmaya çalışmalı, en iyi yerine belki en kötüye odaklanmalıyız. Kötünün geliştirilmesi üzerine oluşacak fikirlerle çok da sıradan olmayan girişimlerde bulunabiliriz”

İŞİN YASAL PROSEDÜRLERİ VAR
Girişimciliğin Hukuki boyutu hakkında söz alan Kadın Çalışma Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Neslihan Yalçın ise kadınların ticari hayatlarında bilmeleri gereken yasal prosedürleri anlattı. Yalçın, Kadınları ticari hayata kazandırabilmek adına Türk Ticaret Kanununda öngörülen ve ticari hayatlarında kullanmaları gereken yasal prosedürler, tacirin kim olduğu, ticari işletmenin ne demek olduğu, esnaf olmanın şartları, tacir olmanın yükümlülüklerini ve yasal hakları, şirketin ne demek olduğu, anonim ve limited şirketin tanımı, kooperatiflerin tanımı, özellikleri, avantaj ve dezavantajları başlıklarının yer aldığı sunumunu gerçekleştirdi.

‘BÜYÜK DÜŞÜN, KÜÇÜK ADIMLAR AT’
Neslihan Yalçın’dan sonra söz alan Kadın Çalışma Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Hülya Doğan Akaydın da, kadınların ticari hayata adım atmalarını ve ilerlemelerini kolaylaştıracak SGK teşvikleri ve vergi muafiyetlerinden bahsetti.
Panelin son bölümünde, KOSGEB Destekleri konusunda Ali Onur Özbey, AESOB Destekleri hususunda ise Cem Tayfur Demirsal üyelere paylaşımda bulundu. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum