MUCİZE DOKTOR'A 'KÖK HÜCRE' TEPKİSİ

ÖYKÜ ARİN'İN ANNESİNDEN TEPKİ

MUCİZE DOKTOR'A 'KÖK HÜCRE' TEPKİSİ
09 Şubat 2020 - 17:54
FOX'un reyting rekorları kıran sevilen dizisi Mucize Doktor'un 6 Şubat Perşembe günü ekrana gelen 21. bölümündeki kök hücre bağışı ile ilgili kısımlar, tepkilere neden oldu. Öykü Arin'in annesi Eylem Şen Yazıcı, "İlik bekleyen ailelerden özür dilenmeli. Çok yanlış bilgi veriliyor. Milyonlarca insanı korkuttular" dedi.
İzmir'de geçen yıl Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin Yazıcı (5), tedavisi için Antalya'ya getirildi. Anne Eylem Şen Yazıcı ve baba Çağdaş Yazıcı tarafından 'Öykü Arin'e Umut Ol, Donör Ol' kampanyası başlatıldı. Yurt içinde ve yurt dışında binlerce kişi, Öykü'ye umut olabilmek için kök hücre bağışında bulundu. Geçen yıl 11 Nisan'da Medical Park Antalya Hastanesi Kompleksi'nde tedaviye alınan Öykü Arin'e, annesi Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil yapıldı. Nakil olumsuz sonuçlanınca 26 Haziran'da babası Çağdaş Yazıcı'dan yapılan yarı uyumlu nakilde ilik uyumu yüzde 98,5 oranında başarılı oldu.

KAMPANYA BİNLERCE KİŞİYE UMUT OLDU
Geçen sene başlatılan kampanya kapsamında milyonlarca kişiye kök hücre bağışı hakkında bilgi verdiklerini anlatan Eylem Şen Yazıcı, bir ay içerisinde 100 bin kişinin kök hücre bağışında bulunduğunu hatırlattı. Kampanya süresinde binlerce kişinin yaptığı kök hücre bağışı sayesinde ilik bekleyen kişilere umut olduklarını anlatan Yazıcı, “Türkiye'de birçok kişiyle el ele vererek kök hücre bağışı hakkında yoğun çaba sarf ettik. Çok sayıda hastaya umut olduk, uyumlu eşleşmeler sağlandı ve hayatları kurtuldu" dedi.

'ÖZÜR DİLEMENİZ GEREKİYOR'
Yazıcı, FOX'un reyting rekorları kıran sevilen dizisi Mucize Doktor'daki kök hücre bağışı sahnesindeki görüntülerin, ilik bekleyen ailelerin tepkisine neden olduğunu söyledi. Öykü Arin'in annesi Eylem Şen Yazıcı, "İlik bekleyen ailelerden özür dilenmeli. Çok yanlış bilgi veriliyor. Milyonlarca insanı korkuttular" dedi. Belgesel yönetmenliği de yapan Eylem Şen Yazıcı, kızı Öykü Arin gibi ilik bekleyen binlere ışık olabilmek ve kök hücre konusunda bilgi verebilmek için film hazırlığında olduklarını söyledi. Yazıcı, “Öykü Arin kendini toparladıktan sonra sinema yapımcısı arkadaşlarıyla birlikte belki 'Öykü Arin'e umut ol' filmi yaparız. Hem kök hücre bağışını anlatırız. Türkiye'de bu kadar çok umut veren bir kampanyanın nasıl yapıldığını anlatır, Öykü Arin'in hayat mücadelesini anlatırız. Kök hücre bağışı konusunda önyargıları yakarız. Senaryo yazma çalışmalarına başladık" diye konuştu.

ÖYKÜ ARİN: ASLA VAZGEÇMEYİN
Umut olmak için herkese mesaj gönderen Öykü Arin Yazıcı ise, “Asla vazgeçmeyin, donör olmayı unutmayın. Sizi seviyorum. Bütün çocuklara umut olun" dedi.
DHA
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum