Minik yüreklerin Peygamber sevgisi

Millî Eğitim Bakanlığı ve Akdeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Benim Peygamberim’ ödüllü kompozisyon yarışması başladı.

Minik yüreklerin Peygamber sevgisi
24 Nisan 2016 - 18:12
‘Benim Peygamberim’ ödüllü kompozisyon yarışmasında ilk 50’ ye giren öğrencilere verilecek olan hediyeler sırasıyla; 5 adet tablet ve paten, 15 adet scooter ile kol saati ve 10 adet santranç takımı. Tüm katılımcılara ise jüri özel ödülü olarak çeşitli hediyeler verilmesi hedefleniyor..
Yarışmaya katılacak kompozisyon çalışmaları ise yarışma sonucunda kitap haline getirilerek dağıtılacak. Böylece bir sonraki yarışmalar kapsamında öğrencilere teşvik ve taslak hazırlanmış olacak.

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA
Antalya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu’nun daha ilkokul yıllarında başlayan eğitim hayatında Hz.Rasulullah(s.a.v) Efendimizi tanıyan bir nesil yetiştirme sürecine katkı sunmak, Peygamber (s.a.v) sevgisini yaygınlaştırmak, O’nun güzel ahlakını, adaletini, hoşgörüsünü, şefkatini ve merhametini araştırmaya vesile olmak  için düzenlediği ortak proje’ye ilgi oldukça büyük oldu. Antalya’da bulunan 521 ilköğretim okulunun 4. sınıfında okuyan 46 bin 451 öğrenci arasında düzenlenen yarışmada tüm öğrencilere  hediyeler verilmesi hedefleniyor.
Yarışmada Abdurrahman Bileydi İlköğretim okulu 4/C sınıfı öğrencisi Defne Altıneşik’in Efendimiz’e (s.a.v) yazdığı mektup duygu dolu anlar yaşattı.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI
Yarışmaya tüm 4. sınıf öğrencileri bireysel olarak en fazla 1 adet kompozisyonla katılabilir. Yarışmaya gönderilen kompozisyon daha önce yayınlanmamış herhangi bir yayın organına gönderilmemiş herhangi bir yarışmaya katılmamış olmalıdır. Kompozisyon mümkünse bilgisayarda yazılmış, en fazla 5 A4 sayfası olmalıdır. Kompozisyonlar özgünlük, kurgu, üslup, Türkçe’nin doğru kullanılması konu hakimiyeti açısından değerlendirilecektir. 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum