Minik karateciler, kuşak fırlattı

ANTALYA'da karate sporuyla ilgilenen 7 ile 18 yaş arası 120 sporcu, 3 ayda bir yapılan kuşak yükseltme töreninde bir araya geldi. Karatede 'Kata' olarak adlandırılan tekniklerin birleşiminin...

Minik karateciler, kuşak fırlattı
06 Kasım 2021 - 11:44
ANTALYA'da karate sporuyla ilgilenen 7 ile 18 yaş arası 120 sporcu, 3 ayda bir yapılan kuşak yükseltme töreninde bir araya geldi. Karatede 'Kata' olarak adlandırılan tekniklerin birleşiminin anlatıldığı hareket tekrarlarını ve öğrendikleri teknikleri 5 kişiden oluşan jüri önünde yapan sporcular arasında başarılı olanlar üst kuşağa geçti.

Avrupa'nın seçkin karate kulüplerinin yarıştığı Avrupa Karate Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ederek 4 kez kürsüye çıkan aynı zamanda Türkiye Karate Milli Takımı'na çok sayıda milli sporcu kazandıran bir spor kulübünün sporcuları, 'KYU Kuşak Sınavı'na katıldı. Antrenörleri İlkay İldaş, öğrencilerinin heyecanına ortak oldu. Aynı zamanda öğrettiği teknikleri öğrencilerinin yapmasını isteyen İldaş, başarılı olanlara madalyalarını verip üst kuşaklarını hediye etti. Minikler kuşak heyecanını geleneksel kuşak fırlatma töreniyle sonlandırdı.

Aynı zamanda eski milli sporcu ve milli takım antrenörü İlkay İldaş, hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu söyledi. Antrenmanlar ve müsabakalar pandemi nedeniyle bir süre beklemeye alınsa da normalleşmeyle birlikte antrenmanların hızlandığını ve sporcularının kondisyonundan memnun olduğunu belirten İldaş, "Sporcularımızı milli takıma kazandırmak için çalışıyoruz. Kulübümüzde 20 milli sporcu, 70 müsabaka sporcusu ve gelecek vaat eden altyapı sporcularımız var. Antalya, Türk karate camiası için çok önemli bir şehir" dedi.


DHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum